کاهش COD پساب صنایع بازیافت کاغذ با استفاده از روش الکترو فنتون

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 189

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STP-11-43_001

تاریخ نمایه سازی: 9 اردیبهشت 1400

Abstract:

صنایع بازیافت کاغذ حجم قابل توجهی از آب تمیز را در فرایندهای خود مصرف می­کنند. بازیابی کامل و یا قسمت عمده پساب ایجاد شده همواره جزو اولویت­ها و سیاست­های صنایع می­باشد. در این پژوهش از الکترودهای آلومینیومی به ابعاد ۱۵۰×۲۰×۲ میلیمتر استفاده شد و با اضافه کردن هیدروژن پراکسید به پساب و انجام واکنش الکتروفنتون غلظت COD باقی­مانده با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازهگیری گردید. پس از به دست آوردن مقادیر بهینه شاخص­های ولتاژ جریان، سرعت همزن، زمان واکنش، pH، غلظت هیدروژن پراکسید، نسبت مولی هیدروژن پراکسید به سولفات آهن و فاصله الکترودها، درصد حذف COD در آن­ها به دست آمد. شرایط بهینه بازده کاهشCOD برای واکنش الکتروفنتون با ولتاژ جریان برابر ۶ ولت، pH معادل ۲، سرعت همزن برابر ۳۰۰ دور در دقیقه، غلظت هیدروژن پراکسید معادل ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر، فاصله الکترودها برابر ۳ سانتیمتر، نسبت مولی هیدروژن پراکسید به سولفات آهن معادل ۴/۱ و زمان ۹۰ دقیقه برای نمونه پساب صنایع بازیافت کاغذ برابر ۵۰/۹۵% به دست آمد. نتایج نشان داد که روش الکتروفنتون می­تواند با ملاحظاتی برای تصفیه پساب صنایع بازیافت کاغذ استفاده شود. صنایع بازیافت کاغذ حجم قابل توجهی از آب تمیز را در فرایندهای خود مصرف میکنند. بازیابی کامل و یا قسمت عمده پساب ایجاد شده همواره جزو اولویتها و سیاستهای صنایع میباشد. در این پژوهش از الکترودهای آلومینیومی به ابعاد ۱۵۰×۲۰×۲ میلیمتر استفاده شد و با اضافه کردن هیدروژن پراکسید به پساب و انجام واکنش الکتروفنتون غلظت COD باقیمانده با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازهگیری گردید. پس از به دست آوردن مقادیر بهینه شاخصهای ولتاژ جریان، سرعت همزن، زمان واکنش، pH، غلظت هیدروژن پراکسید، نسبت مولی هیدروژن پراکسید به سولفات آهن و فاصله الکترودها، درصد حذف COD در آنها به دست آمد. شرایط بهینه بازده کاهشCOD برای واکنش الکتروفنتون با ولتاژ جریان برابر ۶ ولت، pH معادل ۲، سرعت همزن برابر ۳۰۰ دور در دقیقه، غلظت هیدروژن پراکسید معادل ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر، فاصله الکترودها برابر ۳ سانتیمتر، نسبت مولی هیدروژن پراکسید به سولفات آهن معادل ۴/۱ و زمان ۹۰ دقیقه برای نمونه پساب صنایع بازیافت کاغذ برابر ۵۰/۹۵% به دست آمد. نتایج نشان داد که روش الکتروفنتون میتواند با ملاحظاتی برای تصفیه پساب صنایع بازیافت کاغذ استفاده شود.

Authors

کامشن کاوسی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز ، ایران

شادمان پورموسی

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج - البرز

احمد جهان لتیباری

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • 1.رحمانی، ع؛ نعمتی ثانی، ا؛ دهقان، ع ؛ اکبری، س؛ ...
  • ارزیابی کارایی فرایند فنتون در حذف کروم ، COD و کدورت از فاضلاب صنایع آبکاری [مقاله ژورنالی]
  • 3. Olejnik, K. (2011). “Water consumption in paper industry reduction ...
  • 4. Wang, X. Liu, J. Ren, N. Q. Duan, Z. ...
  • 5. Wu, J., Meng, X., Liu, X., Liu, X., Zheng, ...
  • 6. Molinos-Senante, M. Gomez, T. Garrido-Baserba, M. Caballero, R., Sala-Garrido, ...
  • 7. Hubbe et al. (2016). “Wastewater treatment and reclamation:Areview of ...
  • 8. Ghernaout, D.,Elboughdiri, N. and Ghareba, S. (2020) “FentonTechnology for ...
  • 9. Hussain, S. Shaikh, S. Farooqui, M. (2013). “COD reduction ...
  • 10. Yazdanbakhsh, A., Sardar, M., Eliasi, S., and Sheikh Mohammadi, ...
  • 11. Buftia, G., Rosales, E., Pazos, M., Lazar, G., Sanromán, ...
  • 12. Huang, C., Peng, F., Guo, H.J., Wang, C., Luo, ...
  • 13. Gümüş, D., & Akbal, F. (2016). “Comparison of Fenton ...
  • نمایش کامل مراجع