CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساخت و شناسایی غشاهای میکروفیلتراسیون ضدگرفتگی زمینه مخلوط با چارچوب-های آلی-فلزی با هدف استفاده در بیوراکتور زیستی غشایی (MBR)

عنوان مقاله: ساخت و شناسایی غشاهای میکروفیلتراسیون ضدگرفتگی زمینه مخلوط با چارچوب-های آلی-فلزی با هدف استفاده در بیوراکتور زیستی غشایی (MBR)
شناسه ملی مقاله: JR_JEWE-6-2_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فواد غلامی - دانشجوی دکترا، گروه شیمی کاربردی، دانشکده شیمی ، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
سیروس زین الدینی - استادیار، گروه شیمی کاربردی، دانشکده شیمی ، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
علی اکبر زینتی زاده - استاد، گروه شیمی کاربردی، دانشکده شیمی ، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
محیا ثمری - کارشناسی ارشد، گروه شیمی کاربردی، دانشکده شیمی ، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

خلاصه مقاله:
این پژوهش مراحل تهیه، شناسایی و ارزیابی عملکرد غشاهای میکروفیلتراسیون زمینه مخلوط با خاصیت ضد گرفتگی را نشان میدهد. هدف اصلی این پزوهش، بررسی تاثیر چارچوب­های آلی-فلزی (MOFs) بهعنوان پرکننده در مقیاس نانو برای تولید غشای زمینه مخلوط از پلیمر پلی وینیلیدین فلورید (PVDF) میباشد که به روش وارونگی فاز ساختهشده است. عکس­های میکروسکوپ الکترونی(SEM)  نشان داد که با افزایشMOF(TMU-۵)، اندازه حفره و تخلخل غشاهای تهیهشده افزایش یافت. با افزایش مقدار ۳/۰% وزنی MOF، مقدار شار عبوری از غشا kg/m۲.h ۱۵۲۵.۳۷ است که نشان از نفوذپذیری بسیار بالای غشای MOF/PVDF در حین انجام آزمون در دستگاه جریان عرضی میباشد. نسبت بازیابی شار نیز تا ۸۰% افزایش پیدا کرد. بهمنظور بررسی عملکرد ضد گرفتگی غشای اصلاحشده، شاخصهای مقاومت در برابر گرفتگی با استفاده از پساب خروجی از راکتور زیستی Jet loop-airlift با کدورت  NTU۱۱، بهعنوان عامل گرفتگی ارزیابی شد. غشای TMU-۵ /PVDF با مقدار ۳/۰% وزنی از TMU-۵، بالاترین آبدوستی با میزان زاویه تماس  ۹۳/۶۶ و کم­ترین مقاومت گرفتگی برگشتناپذیر به میزان ۵۵/۴ % را از خود نشان داد.  غشاهای MOF/PVDF خاصیت انتخاب پذیری و ضد گرفتگی خوبی را در طول آزمایشها میکروفیلتراسیون در درازمدت از خود نشان داد.

کلمات کلیدی:
پلیمرPVDF, جداسازی با شار بالا, چارچوبهای آلی-فلزی, غشای میکروفیلتراسیون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1189441/