فراوانی سرولوژی آنتیبادی هپاتیت A در کارکنان بالغ شاغل در یک بیمارستان نظامی تهران

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 203

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-2-2_007

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

Abstract:

مقدمه: بیماری هپاتیت A بوسیله ویروس هپاتیت A ایجاد میشود و از راه مدفوعی-دهانی منتقل میشود و سبب ایمنی مادامالعمر همراه است. این بیماری شیوع نسبتا بالایی در کشورهای در حال توسعه دارد، به طوری که بیشتر افراد در سنین کودکی به آن مبتلا میشوند. در نتیجه امروزه سرولوژی این بیماری در بزرگسالان کاهش یافته است. این مطالعه جهت بررسی آنتی بادی هپاتیت A (HAV IgG Anti) در کارکنان بالغ شاغل در بیمارستان بعثت نهاجا انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ۱۵۰ نفر از کارکنان شاغل بالای ۲۰ سال در یک بیمارستان نظامی از نظر سابقه ابتلا به هپاتیت A در سال ۱۳۹۰مورد بررسی قرار گرفتند. ۵ میلی لیترنمونه سرم این افراد از نظر وجود HAV IgG Anti به روش الایزا به آزمایشگاه ارسال شد. جهت آنالیز آماری از نرمافزار SPSS ویرایش ۱۵ و آزمون آماری پیرسون استفاده شد. نتایج: فراوانی کلی Anti HAV IgG در این مطالعه ۳/۱۷% و بیشترین فراوانی در گروه سنی ۲۹-۲۰ سال بود و تفاوت معناداری در فراوانی وجود Anti HAV IgG در گروههای سنی مختلف وجود داشت (P<۰.۰۰۱)، ولی از نظر جنس تفاوتی وجود نداشت (P=۰.۵۲۶) . بحث و نتیجهگیری: یافتههای فوق حکایت از کاهش سرولوژی HAV در سنین بالاتر دارد. با توجه به اندمیک بودنHAV در کشورمان و احتمال بروز همهگیری ناگهانی، انجام واکسیناسیون علیه آن الزامی به نظر میرسد.

Authors

علی اصغر سعیدی

گروه عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آجا

محمد درویشی

گروه عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آجا

سیروس فرجی

ایران، تهران، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی آجا

سعید سلیمان میگونی

ایران، تهران، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی آجا

محمد امینیان فر

ایران، تهران، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی آجا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :