بررسی فراوانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به سندرم کیست تخمدان در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شریعتی در سال ۱۳۹۳

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 233

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-3-6_009

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

Abstract:

مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات اندوکرین در زنان است که تقریبا ۶ تا ۸ درصد زنان را در سن باروری تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری یکی از علل شایع ناباروری ناشی از تخمک گذاری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به PCOS طراحی و اجرا شده است. روش کار: این مطالعه به بررسی ۱۰۰ مورد بیمار مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان شریعتی در سال ۱۳۹۳ پرداخته است. زنان وارد شده به مطالعه در سنین باروری و درمحدوده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال و متاهل بودند. از ایشان بعد ازتوضیح کامل در مورد مراحل مختلف طرح رضایت نامه آگاهانه کسب گردید. زنان با تشخیص قطعی PCOS طبق معیار روتردام  سال ۲۰۰۳ وارد مطالعه شده و از کلیه افراد ۵ سی سی خون سیاهرگی گرفته و پس از جداسازی سرم در فریز ۲۰- نگهداری شد. تیترIgG  وIgA  توسط تست الایزا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS  نگارش ۲۰ مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: در بررسی انجام شده در مطالعه ما میزان مثبت شدن آزمایش سرولوژیIg G  در زنان مبتلا به کیست تخمدان  ۶۴ درصد و میزان مثبت شدن آزمایش سرولوژی Ig A در این بیماران ۴۰ درصد و میزان مثبت شدن حداقل یکی از دو فاکتور بالا ۷۰ درصد برآورد گردید. نتیجه گیری: با توجه به فراوانی بالای عفونت هلیکوباکترپیلوری در این مطالعه در زنان مبتلا به PCOS فرضیه نقش هلیکوباکترپیلوری را به عنوان یک ریسک فاکتور در ابتلا به این بیماری مطرح می گردد. به همین دلیل پیشنهاد می گردد مطالعات تحلیلی و کنترل شده بیشتری جهت اثبات این فرضیه انجام پذیرد.

Keywords:

Helicobacter pylori - Polycystic ovary syndrome , هلیکوباکتر پیلوری , سندرم کیست تخمدان

Authors

راشین ضرغام

اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا

محسن متشکر آرانی

اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا

سعید سلیمان میگونی

دانشگاه علوم پزشکی آجا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :