اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی (مدیریت استرسو ارتباط موثر) بر بهبود سلامت روان دانش آموزان دخترسال سوم متوسطه شهر سنندج دارای والد با سبک فرزند پروری استبدادی در سال 89

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,782

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCPC01_012

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1390

Abstract:

هدف از این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی(مدیریت استرس و ارتباط موثر) بر بهبود سلامت روان دانش آموزان دختر سال سوم متوسطه دارای والد با سبک فرزندپروری استبدادی است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر سال سوم متوسطه شهر سنندج که در نیمسال اول سال تحصیلی90-89 مشغول به تحصیل و دارای والد با سبک فرزندپروری استبدادی هستند، می باشد.روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش یک تحقیق نیمه آزمایشی و طرح تحقیق، طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل می باشد. در پژوهش حاضر از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده گردید. ابتدا با استفاده از پرسشنامه ابعاد رفتاری والدین (محیط خانواده) نوع سبک فرزندپروری والدین دانش آموزان مشخصو 26 نفر از آنها که دارای والد مستبد بودند، به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش ( 12 ) و گواه ( 14 نفر) جایگزین شدند، سپس دو مهارت زندگی مدیریت استرس و ارتباط موثر در 10 جلسه برای گروه آزمایشاجرا و از هر دو گروه پیشآزمون و پسآزمون (پرسشنامه سلامت عمومیGHQ-28 در قبل و بعد از اجرای جلسات گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که بین قبل و بعد از آموزش در ابعاد نشانه های بدنی و اضطراب و نمره کل سلامت روان تفاوت معنی دار آماری وجود دارد ولی در دو بعد عملکرد اجتماعی و افسردگی این اختلاف معنادار نبود. نتیجه گیری: در دوره نوجوانی می توان با استفاده از آموزش مهارتهای زندگی میزان استرس و اضطراب دانش آموزان در معرض خطر را کم و به طور کلی سلامت روان آنها را ارتقا داد.

Authors

سعیده امانی

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبائی

احمد برجعفلی

دکتری روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

فرامرز سهرابی

دکتری روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • J & Hiebert, B. (2005). Effects divorce _ self-efficacy children ...
  • _ Bharath, S & Kishore, Kumar K. V. (2010). Empowering ...
  • _ Degan, K. A; Williams, _ R; Perez-Edgar, K; Henderson, ...
  • _ Hardy, D. F, Power, T. G & Bedicke, s. ...
  • _ Popenhagen, M. P & Qualley, R. M. (2004). Adolescent ...
  • _ Larrauri R. C &Caceres JL. C (2009). Determining the ...
  • WHO. (2002). kilIs for Health, kiI-based health education including life ...
  • _ WHO. (2005). Promoting M ental Health. A Report of ...
  • نمایش کامل مراجع