امنیت غذایی و نا امنی، سامانه غذایی و تغییر اقلیم

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 187

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_WSD-7-4_011

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1400

Abstract:

کشاورزی و سامانه غذا کلید پاسخ به تغییر اقلیم جهانی است. ترکیبی از اقدامات در زمینه تولید غذا مانند تولید موثر، انتقال و فراوری در کنار مداخلات به منظور تعدیل گزینه‏های غذایی و کاهش اتلاف و پسماند، منجر به کاهش انتشار GHG و بهبود تاب‏آوری این سامانه‏‏ها خواهد شد. چنین اقدامات ترکیبی، امکان دستیابی به تعدیل و سازگاری با تغییر اقلیم در مقیاس بزرگ مبتنی بر اراضی را بدون ایجاد تهدید برای امنیت غذایی (افزایش رقابت برای زمین و تولید غذا با قیمت‏های بالاتر) فراهم می‏آورد. عدم لحاظ چنین اقداماتی ترکیبی در سامانه غذا، مدیریت مزرعه و زنجیره تامین و تقاضا، ممکن است منجر به اثرات معکوسی مانند افزایش تعداد انسان‏های دارای سوتغذیه و تاثیر منفی بر خرده مالکان شود. به‏منظور رویارویی با چنین چالش‏هایی لازم است رویکرد سامانه فعلی غذا به سمت انجام اقدامات ترکیبی تغییر یابد. به‏منظور سازگاری و تعدیل در کل سامانه غذایی، لازم است شرایط تحقق آن از طریق خط مشی‏های سیاسی، بازارها، موسسات پژوهشی و حاکمیتی فراهم شود. با هدف دستیابی به سازگاری، می‏توان تاب‏آوری در برابر افزایش رویدادهای حدی را از طریق مکانیزم‏های اشتراک و انتقال خطرپذیری از طریق بازارهای بیمه و بیمه‏های مبتنی بر شاخص‏های آب‏و‏هوایی به انجام رساند. سیاست‏های عمومی سلامت برای بهبود تغذیه مانند مشوق‏های بیمه درمانی و افزایش کمپین‏های آگاهی دهنده می‏تواند به‏طور بالقوه تقاضا را تغییر داده و هزینه‏های مراقبت‏های بهداشتی را کاهش و به محدود کردن انتشار GHG کمک نماید. بدون گنجاندن پاسخ‏های جامع سامانه غذایی در سیاست‏های کلی تغییر اقلیم، پتانسیل‏های تعدیل و سازگاری ارزیابی شده توسط مراجع ذی‏ربط محقق نمی‏شود و امنیت غذایی به خطر خواهد افتاد.

Keywords:

امنیت غذایی و نا امنی , سامانه غذایی , تغییر اقلیم

Authors

منصوره کوهی

استادیار، گروه مخاطرات و تغییر اقلیم، پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :