CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر معیارهای ارزیابی خرید مشتریان در مرحله توسعه مفهوم فرآیند طراحی محصول جدید (مطالعه موردی:شرکت های کوچک و متوسط پوشاک بانوان در شهر تهران)

عنوان مقاله: شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر معیارهای ارزیابی خرید مشتریان در مرحله توسعه مفهوم فرآیند طراحی محصول جدید (مطالعه موردی:شرکت های کوچک و متوسط پوشاک بانوان در شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: CONFME06_005
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرجان صادقی - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت- کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
محمدرضا میگون پوری - گروه مدیریت- کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مهران رضوانی - گروه مدیریت- کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
هدف و زمینه : این پژوهش با هدف ؛ شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر معیارهای ارزیابی خرید مشتریان در مرحله توسعه مفهوم فرآیند طراحی محصول جدید (مطالعه موردی:شرکت های کوچک و متوسط پوشاک بانوان در شهر تهران) حاصل شده است. روش شناسی و یافته ها : روش تحقیق در این پژوهش به صورت کیفی-کمی موسوم به طرح تحقیق آمیخته می باشد .پس از مرور ادبیات معیار های ارزیابی خرید مشتریان و عوامل موثر بر آن ، مدل نظری و مفهومی پژوهش مشخص گردید. در بخش کیفی , نمونه گیری غیر احتمالی استفاده گردید و مصاحبه های نیمه ساختار یافته با ده نفر از مدیرانشرکت های تولیدی معتبر پوشاک زنانه به ویژه در بخش مانتو , اساتید دانشگاهی متخصص وطراحان حوزه پوشاک صورت گرفت . پرسشنامه این پژوهش در سه بخش, متغیرهای مختلف مورد نظر را ارزیابی نموده است. با استفاده از فرمول کوکران نمونه شامل ۳۳۰ نفر از مشتریان مانتو در شهر تهران بود که این پرسشنامه ها بصورت ترکیبی طبقه ای و تصادفی ساده به پاسخگویان مورد نظر ارائه شد و پس از جمع آوری با استفاده از تحلیل عامل تاییدی و تحلیل معادلات ساختاری ارتباط بین عوامل و معیارهای ارزیابی خرید مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه گیری : در مدل مورد بررسی در این پژوهش معیارهای ارزیابی خرید مشتریان به دو معیار اصلی درونی و بیرونی , چهار معیار محوری و سی و دو معیار فرعی تقسیم بندی شد. متغیرهای مستقل مدل (عوامل و متغیرهای جمعیت شناختی شامل ، وضعیت تاهل ، درآمد شخصی و سن پاسخگویان و عوامل فیزیک بدنی و عوامل روانشناختی" در دو بعد عوامل انگیزشی و شیوه زندگی ") مورد بررسی قرار گرفتند. رابطه ی معنا دار و مثبت میان متغیر های انگیزشی و سبک زندگی با معیار های ارزیابی درونی مشاهده شد که بیشترین همبستگی با متغیرهای انگیزشی مشاهده گشت. همچنین رابطه ی معنادار مثبت میان متغیر های جمعیت شناختی, فیزیکی , انگیزشی و سبک زندگی با معیار های ارزیابی بیرونی مشاهده شد که بیشترین همبستگی با متغیر های سبک زندگی مشاهده گردد.

کلمات کلیدی:
معیارهای ارزیابی در خرید پوشاک, توسعه محصول جدید

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1192756/