اثر تمرین ورزشی و درمان احتقان زدایی ترکیبی بر حجم ادم و محدوده حرکتی شانه در بیماران مبتلا به سرطان پستان با عارضه لنف ادم: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 344

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-20-1_005

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1400

Abstract:

اهداف: لنف ادم از عوارض شایع بعد از درمان سرطان پستان است و ورزش به عنوان مداخله­ای باارزش برای کنترل لنف ادم در این بیماران به شمار می­آید. این مطالعه با هدف بررسی اثر ورزش بر کاهش حجم و افزایش دامنه حرکتی شانه در بیماران مبتلا به سرطان پستان با عارضه لنف ادم است. روش کار:۳۰ بیمار مبتلا به عارضه لنف ادم در این مطالعه کارآزمایی بالینی شرکت کردند. ۱۵ بیمار به طور تصادفی در گروه ورزش  به همراه CDT (Combined Decongestive Therapy) و بقیه بیماران به گروه شاهد (CDT) اختصاص یافتند. در گروه آزمون بیماران برنامه ورزشی پیلاتس با چوب به همراه درمان استاندارد CDT را دریافت کردند. متغیرهای حجم ادم و دامنه حرکتی شانه در پنج زمان متفاوت شامل قبل از شروع درمان، روز هفتم ،روز چهاردهم، روز بیست یکم و سه هفته بعد از درمان در دو گروه اندازه­گیری شد. برای تحلیل داده­ها از آزمون تحلیل اندازه­های تکراری استفاده شد. یافته­ ها: میانگین (انحراف معیار) سن بیماران شرکت کننده در مطالعه برابر (۶/۱) ۵۶/۳ سال بود. دو گروه آزمون و شاهد از نظر متغیرهای بالینی و جمعیت شناختی قبل از شروع مداخله در دو گروه، یکسان سازی شدند. در هر دو گروه حجم ادم لنفاوی کاهش یافته و دامنه حرکتی شانه بهبود یافت. اگر چه به رغم نتایج بهتر در گروه آزمون از نظر کاهش حجم ادم لنفاوی و بهبود دامنه حرکتی شانه، تفاوت معناداری از این نظر بین دو گروه مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه اثر مثبت ورزش در این بیماران می­تواند باعث بهبود محدوده حرکتی شانه در بیماران شود. مداخله ورزشی همچنین منجر به کاهش حجم ادم در بیماران می­شود. اگر چه اختلاف معنی­داری بین دو گروه از نظر دامنه حرکتی شانه بدست نیامد ولی افزایش میانگین دامنه حرکتی در گروه ورزش نسبت به درمان استاندارد بیشتر بود.

Authors

رقیه مختاری حصاری

Islamic Azad University, Tabriz Branch, Tabriz, Iran

رقیه پوزش جدیدی

Islamic Azad University, Tabriz Branch, Tabriz, Iran

زهرا شیخی مبارکه

Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Tehran, Iran

کریم آزالی علمداری

Faculty of Education and Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :