بررسی تاثیرات کتابخانه در کاهش آسیب های اجتماعی زنان ناشی از تاثیرات شبکه های اجتماعی (مطالعه موردی کاربران زن عضو کتابخانه علوم پزشکی قم)
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 351
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKIM-6-2_006
تاریخ نمایه سازی: 14 اردیبهشت 1400
Abstract:
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش کتابخانه در کاهش آسیبهای اجتماعی زنان ناشی از تاثیرات شبکههای اجتماعی در کاربران زن عضو کتابخانههای دانشگاه علوم پزشکی قم است. روششناسی پژوهش: روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد اعتیاد به اینترنت یانگ بود. جامعه آماری، ۹۵۶۴ کاربر زن بودند که با جدول کرجسی مورگان ۳۶۹ نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. تحلیل دادهها توسط شاخصهای آمار توصیفی، آمار استنباطی و نرمافزار SPSS-۲۰ انجام شد. یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که تاثیر ضریب همبستگی پیرسون میان نقش کتابخانهها در کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از شبکههای اجتماعی در متغیرهای مدگرایی (۳۴۶/.-)، تنش خانوادگی (۲۹۷/.-)، بحران هویت (۲۴۸/.-)، کمرنگ شدن ارزشهای دینی-اجتماعی (۰۷۲/.-) و دوستیهای آسیبپذیر (۰۴۲/.-) منفی بود. همچنین نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که تاثیر نقش کتابخانهها در کاهش مدگرایی، تنش خانوادگی و بحران هویت هر سه با سطح معنیداری (Sig=۰/۰۰۰) معنیدار است. بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان داد که استفاده از کتابخانهها، مطالعه و گذراندن وقت در این محیط، نقش بسزایی در کاهش مـدگرایی، بحران هویت، تنش خانوادگی، کمرنگ شدن ارزشهای دینی- اجتماعی و دوستیهای آسیبپذیر دارد. درنتیجه ضروری است مسئولان، اقدامات لازم به هدف فرهنگ سازی و تشویق کاربران به استفاده از کتابخانه بهجای عضویت در شبکههای اجتماعی به کار بندند.
Keywords:
Authors
اعظم عبدلی
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشگاه پیام نور، قم، ایران.
سعید غفاری
دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشگاه پیام نور، قم، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :