بررسی ویژگیهای روانسنجی شاخص بینالمللی عملکرد نعوظی (IIEF) در مردان وابسته به مواد

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 358

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAPSY-14-4_005

تاریخ نمایه سازی: 14 اردیبهشت 1400

Abstract:

هدف: اختلال در عملکرد نعوظی یکی از مشکلات ناشی از وابستگی به مواد است که سنجش و ارزیابی آن دارای اهمیت است، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ساختار عاملی، پایایی و روایی نسخه فارسی شاخص بین ‏المللی عملکرد نعوظی (IIEF) در بین مردان وابسته به مواد صورت گرفت. روش: جامعه آماری این پژوهش مقطعی افراد مذکر دارای سو‏ مصرف مواد بودند که به مرکز ملی مطالعات اعتیاد و کلینیک ‏های ترک اعتیاد شهر تهران مراجعه کرده بودند. با استفاده از روش نمونه ‏گیری خوشه‎ای، تعداد ۴۵۰ نفر شرکت ‏کننده انتخاب شدند. برای جمع‎آوری داده‎ها از شاخص بینالمللی عملکرد نعوظی (IIEF) و پرسشنامه عملکرد جنسی (CSFQ-۱۴) استفاده شد. یافتهها: بررسی مقادیر بارهای عاملی حاکی از آن است که بارهای عاملی همه سوال‎ها روی مولفه اصلی در حد رضایت‏ بخشی است. ضریب آلفای کرونباخ شاخص بینالمللی عملکرد نعوظی (IIEF) در حد مطلوب بود (۰۱/۰p <). بررسی روایی همگرا از طریق محاسبه ضریب همبستگی شاخص بینالمللی عملکرد نعوظی (IIEF) با مقیاس عملکرد جنسی (CSFQ-۱۴) در حد مطلوب بود (۰۱/۰>P). همچنین یافتههای پژوهش نشان داد که بین مردان وابسته به مواد شاغل و بیکار از نظر اختلال عملکرد جنسی تفاوت وجود دارد اما در مورد سابقه بستری و سطوح تحصیلات تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه­ گیری: شاخص بینالمللی عملکرد نعوظی (IIEF) از روایی و پایایی مناسبی برخوردار بود و ابزار مناسبی جهت استفاده در بین جمعیت وابسته به مصرف مواد در ایران محسوب میشود. در برنامه‎ریزی‎های پیشگیری و درمان لازم است به عوامل دموگرافیک موثر بر شاخص بینالمللی عملکرد نعوظی (IIEF) توجه شود.  

Authors

شیدا بابازاده

دانشگاه شهید بهشتی

مجتبی حبیبی

۱.مرکز تحقیقات ارتقا سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ایران ۲.گروه روانشناسی سلامت، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان(انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران

وحید صادقی فیروزآبادی

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی

ندا گوهری درخشنده

دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :