CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر پلی بتاهیدروکسی بوتیرات و باکتریهای تجزیهکننده آن بر تنوع متابولیکی باکتریهای بیهوازی روده در تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)

عنوان مقاله: تاثیر پلی بتاهیدروکسی بوتیرات و باکتریهای تجزیهکننده آن بر تنوع متابولیکی باکتریهای بیهوازی روده در تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
شناسه ملی مقاله: JR_BJM-6-23_006
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابراهیم حسین نجدگرامی - استادیار علوم زیستی کاربردی، دانشگاه ارومیه، ایران
پیتر بوسیر - استاد میکروبیولوژی، دانشگاه گنت، بلژیک

خلاصه مقاله:
مقدمه: آنزیمهای خارج سلولی، پلیمر طبیعی پلیبتاهیدروکسیبوتیرات (PHB) را تجزیه و به مونومر بتاهیدروکسیبوتیریکاسید تبدیل میکنند. مواد و روشها: در پژوهش حاضر، آثار استفاده از PHB و باکتریهای تجزیهکننده آن بر تنوع متابولیکی باکتریهای بیهوازی انتهای روده بچه ماهیان تاسماهی سیبری در چهار تیمار تغذیهای (شاهد، ۲ درصد PHB، ترکیب دو باکتری تجزیهکننده PHB، ترکیب PHB و دو باکتری تجزیهکننده) به مدت ۶۰ روز بررسی شد و شاخصهای شانون ایندکس، ایونس (Eveness) و منحنی پاراتو- لورنز (Pareto-lorenz curve) با استفاده از روش CLPP محاسبه شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که استفاده از تیمارهای غذایی، میزان شاخص شانون ایندکس و ایونس باکتریهای بیهوازی انتهای روده بچه ماهیان را بهطور معناداری نسبت به شاهد افزایش میدهد (P<۰.۰۵) و بیشترین میزان این شاخصها در تیمار ۲ درصد PHB مشاهده میشود. بررسی نتایج منحنی پاراتو- لورنز نشان داد که پراکنش گونهای باکتریهای بیهوازی انتهای روده در تیمار ۲ درصد PHB، بیشترین میزان را نسبت به سایر تیمارها دارد. بحث و نتیجهگیری: نتایج پژوهش حاضر نشان میدهند که استفاده از PHB و باکتریهای تجزیهکننده آن، میزان تنوع و پراکنش گونهای باکتریهای بیهوازی بچه ماهیان تاسماهی سیبری را افزایش میدهد، هرچند استفاده از باکتریهای تجزیهکننده آن بر میزان تجزیه PHB تاثیری ندارد.

کلمات کلیدی:
پلیبتاهیدروکسیبوتیرات, شانون ایندکس, ایونس, منحنی پاراتو- لورنز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1198613/