CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل و ارزیابی تطبیقی وضعیت مبلمان شهری در پارک های درون شهری کلانشهرها از دیدگاه شهروندان(مطالعه موردی: کلانشهر اصفهان)

عنوان مقاله: تحلیل و ارزیابی تطبیقی وضعیت مبلمان شهری در پارک های درون شهری کلانشهرها از دیدگاه شهروندان(مطالعه موردی: کلانشهر اصفهان)
شناسه ملی مقاله: JR_GEP-26-1_006
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد نوری - دانشگاه اصفهان
علی زنگی آبادی - دانشگاه اصفهان
علی زنگی آبادی - دانشگاه اصفهان

خلاصه مقاله:
در پژوهش حاضر وضعیت مبلمان پارکهای شهری کلانشهر اصفهان از دیدگاه شهروندان این شهر مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفته است. بر این اساس، هدف این مطالعه ((تحلیل و ارزیابی تطبیقی مبلمان پارک های درون شهری بر اساس معیارهایی چون عوامل زیبایی شناختی، امنیت و آرامش، استاندارد مبلمان، توزیع فضایی و ... میباشد)). رویکرد حاکم بر این مطالعه با توجه به موضوع و مولفههای مورد بررسی ترکیبی از روشهای توصیفی ـ تحلیلی و پیمایشی است که با تکمیل ۴۰۰ پرسشنامه در ۹ پارک شهری اصفهان انجام شده است. برای تحلیل دادههای حاصل از پرسشگری از نرم افزارهای excel و spss استفاده شد. سپس بر مبنای تمامی اطلاعات کسب شده، وضعیت هر کدام از پارک ها از نظر تک تک شاخصهای مبلمان پارکی مشخص گردید. برای بررسی فرضیه پژوهش از آزمون T تک نمونه و تحلیل رگرسیون چندگانه خطی در محیط نرم افزار spss و همچنین روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP) بهرهگیری شده است. تهیهی نقشهها و تحلیلهای مربوط به مکانیابی پارکها و توزیع فضایی و مکانیابی مبلمان موجود در هر پارک از طریق نرم ARC GIS صورت گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که از میان شاخصهای مورد مطالعه، معیار امنیت بیشترین امتیاز(۲۴۸.) را به خود اختصاص داده و در ارزیابی مبلمان پارکها در اولویت اول قرار دارد و معیار رعایت فاصله کمترین امتیاز را به خود اختصاص داد. از میان پارکهای بررسی شده نیز پارک غدیر با توجه به معیارهای بررسی شده بیشترین امتیاز(۳۱۰.) را کسب کرده و در بین پارکهای مورد بررسی رتبه اول را از نظر برخورداری از مبلمان مناسب به خود اختصاص داده است. پارک لاله از این نظر دارای کمترین امتیاز (۰۲۴.) بوده و نیازمند توجه بیشتر از جانب مسئولان مربوطه می باشد. محاسبه شاخص ناسازگاری و مقایسه اولویتهای به دست آمده با ویژگیهای پارکها نشان میدهد که نتایج حاصل از این مطالعه هم از نظر منطق تکنیک تحلیل سلسله مراتبی و هم از نظر واقعیات خارجی شهر اصفهان منطقی و معقولانه است.

کلمات کلیدی:
واژه های کلیدی: مبلمان شهری, تحلیل تطبیقی, پارک, اصفهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1199408/