CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

امکانسنجی راهبرد زیستمحیطی شهر کربن صفر در شهرکرد

عنوان مقاله: امکانسنجی راهبرد زیستمحیطی شهر کربن صفر در شهرکرد
شناسه ملی مقاله: JR_GEP-31-3_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مصطفی محمدی ده چشمه - دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزیشهری، دانشکدهادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
سهراب قائدی - استادیار گروه جغرافیا وبرنامه ریزیشهری، دانشکدهادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
ندا پیوند - کارشناسیارشد گروه جغرافیا و برنامه ریزیشهری، دانشکدهادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
تغییرات آبوهوایی درنتیجه انتشار گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی و گسترش شهرنشینی، شرایط زیست انسان را روی کره زمین با چالشهای جدی روبهرو کرده است. پژوهش حاضر بهلحاظ هدف، کاربردی و ازلحاظ روششناسی، توصیفیتحلیلی مبتنی بر مطالعات کتابخانهای و بررسیهای میدانی و تحلیل پرسشنامهای است. برای دستیابی به اهداف پژوهش، شاخصهایی در هشت دسته با توجه به اهداف پژوهش استخراج شد. با استفاده از فرمول کوکران، ۱۰۰ نفر از متخصصان حوزه محیطزیست شهری بهمثابه نمونه پژوهش تعیین شدند؛ سپس با استفاده از روش ترکیبیAnp-Dematil ، مهمترین معیارها و شاخصهای زیستمحیطی شهر کربن صفر در شهرکرد رتبهبندی شد. برای اندازهگیری ردپای بومشناختی در شهرکرد از نرمافزارIPCC  استفاده شد. برمبنای نتایج بررسی شاخصهای موثر بر استقرار شهر کمکربن در شهرکرد، شاخصهای خلاقیت زیستمحیطی و طراحی منظر شهری بهمثابه پایدارترین شاخصها و شاخص انرژی بهمثابه ناپایدارترین شاخص شناخته شدند؛ همچنین برای تعیین ردپای بومشناختی از سرانه انتشار دیاکسیدکربن شهرکرد در سال ۱۳۹۶، ۴.۵۱ تن، بهره گرفته شد که در مقایسه با مقیاس جهان که ۴.۴۷ تن است، بیشتر و در مقایسه با مقیاس ایران که ۶.۷۶ تن در سال است، کمتر است. نتایج نشان داد ردپای بومشناختی کربن در شهرکرد فراتر از میانگین جهانی و کمتر از میانگین ایران است.

کلمات کلیدی:
: شهر زیستمحیطی کربن صفر, ردپای بومشناختی, مدلسازی ساختاری PLS, IPCC, شهرکرد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1199485/