ارتباط انسو با نوسانات الگوهای بارش ماهانه در ایران (مطالعه موردی: شهرکرد)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 186

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-21-83_011

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

Abstract:

پدیده انسوترکیبی از دو واژه النینو- نوسان جنوبی و یکی از الگوهای پیوند از دور مهم در نیمکره جنوبی است که بر آب و هوای سراسر کره زمین از طریق تغییر در الگوهای دمایی، بارشی و... تاثیر میگذارد. تاثیر این پدیده در فازهای مختلف سرد و گرم آن بر الگوهای دمایی و بارشی نقاط مختلف کره زمین و از جمله ایران توسط پژوهشگران مختلف بررسی شده و تفاوت های معناداری بین آنها مشاهده شده است. اما از آنجایی که واکنش هر منطقهای در سطح کره زمین در برابر انسو متفاوت بوده و با تاخیرهای زمانی گوناگون انجام می­گیرد، لذا در این مقاله ارتباط انسو با بارش فصلی و ماهانه شهرکرد مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله ارتباط بین این دو الگو از طریق آمار یک دوره ۴۴ ساله (۲۰۰۰-۱۹۵۷) از بارش ایستگاه سینوپتیک شهرکرد و ناهنجاری دمایی منطقه۳،۴ Nino مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج این بررسی نشان میدهد که در طول دوره آماری مورد مطالعه الگوی بارش شهرکرد در ماههای می، ژوئن، اوت، اکتبر و نوامبر با انسو پیوند دارد، که میزان این ارتباط در ماههای مذکور نیز با تفاوت دارد. لذا همبستگی انسو با الگوی بارش ماهانه شهرکرد به ترتیب در ماههای ژوئن، می (فصل بهار)، اکتبر، نوامبر (فصل پاییز) نمایان­­تر است. با توجه به نتایج این بررسی همچنین متوجه شدیم که اساسا همبستگی بین انسو و بارش شهرکرد معکوس(منفی) میباشد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که بیشترین ارتباط بین ناهنجاری دمایی۴،۳ Nino با بارش شهرکرد با تاخیر چهار ماهه مشاهده میشود.

Authors

صادق کریمی خواجه لنگی

کارشناس ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • 1- Glantz, M(1994), Usable Science: Food Security, Early Warning, and ...
  • 2- Glantz, M;R.Katz and N.Nicholls(1991), Teleconnections Linking Worldwide Climate Anomalies, ...
  • 3- ابراهیم –استوار میمندی(1379) ال نینو و رابطه آن با ...
  • 4- سیدمحمد جعفر- ناظم السادات (1378) بررسی تأثیر انسو بر ...
  • 5- عبدا... سیف (آبان 1378) پدیده ال نینو و اثرات ...
  • 6- محمدرضا کاظم زاده (آبان 1378) پدیده ال نینو و ...
  • 7- محمود- خسروی (پاییز 1380) تأثیر پدیده انسو بر ناهنجاری ...
  • 8- محمود- خسروی(1381) پدیده انسو(ENSO) و تغییرپذیری اقلیم جنوب شرق ...
  • نمایش کامل مراجع