CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بازیابی حرارت سطح و استخراج چشمه های آب گرم و سرد با استفاده از باند ۶ سنجنده ETM+, TM (منطقه مورد مطالعه کردستان و اردبیل)

عنوان مقاله: بازیابی حرارت سطح و استخراج چشمه های آب گرم و سرد با استفاده از باند ۶ سنجنده ETM+, TM (منطقه مورد مطالعه کردستان و اردبیل)
شناسه ملی مقاله: JR_SEPEHR-20-79_010
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید خضری - دانشگاه کردستان
جعفر ملکی - دانشگاه کردستان

خلاصه مقاله:
 در این تحقیق به بررسی نحوه استخراج و شناسایی چشمه های آب گرم و سرد با استفاده از تصاویر حرارتی سنجنده TM  و +ETM پرداخته شده است. مراحل کار به این شکل است که پس از اخذ تصاویر سنجنده TM  و  +ETM در تاریخ های مختلف و انجام تصحیحات هندسی و رادیومتریک بر روی تصاویر، با استفاده از روابط موجود دمای سطحی (۳) (LST ) برای تصاویر استخراج میگردد. البته لازمه این امر استخراج (۴) NDVI و گسیل مندی برای مناطق مورد مطالعه، به دلیل تاثیر بیچون و چرای پوشش گیاهی بر حرارت سطح است. این امر در تصاویر TM و +ETM با استفاده از باندهای ۳ و ۴ میسر گردید. پس از استخراج دمای سطحی با استفاده از حریم گذاری و استفاده از پروفیل سطحی در جهات مختلف و همچنین استفاده از فیلترهای بالا گذر و در نهایت انطباق لایه وکتور مربوط به محل چشمه ها برروی تصاویر موجود، که با استفاده از (۵)GPS و در طی کارهای میدانی تهیه شده بود، میزان توانایی تصاویر TM  و +ETM جهت شناسایی چشمه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که استفاده از تصاویر فصول سردتر نسبت به فصول گرم تر دارای ارجحیت و اهمیت بیشتری جهت شناسایی و استخراج نقاط حرارتی و آنومالی حرارتی سطح زمین بر روی تصاویر میباشند. در حالی که جهت شناسایی چشمه های آب سرد این امر بالعکس میباشد. همچنین اندازه و دمای چشمه ها با توجه به موقعیت جغرافیایی آنها می تواند از عوامل موثر در شناسایی و تفکیک این منابع باشد.

کلمات کلیدی:
چشمه آب گرم و سرد, مادون قرمز حرارتی, TM؛ ETM+, NDVI, LST

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1200679/