بررسی وقوع سیل و اثرات آن در گیلان

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 332

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-16-63_010

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

Abstract:

بلایای طبیعی که بخشی از طبیعت محیط زیست ما انسانها را تشکیل میدهد، با چنان شدتی حادث میشود که تلفات و خسارات فراوانی را به همراه دارد. وضعیت عادی زندگی روزمره انسانها و ساختارهای اجتماعی و زیربنایی منطقه ناگهان گسیخته شده و مردم دچار رنج و درماندگی میشوند. در نتیجه، جامعه آسیبدیده را به غذا، پوشاک، سرپناه، مراقبتهای پزشکی و بهداشتی و محافظت در مقابل عوامل و شرایط نامساعد محیط محتاج میگرداند (عابدی، قدرتاله؛ ۱۳۷۷ ؛ ص ۵۳). بلایای طبیعی ایران به سه بخش تقسیم میشود: الف - بلایای اقلیمی مانند سیل - خشکسالی - توفان - بهمن - سرمازدگی - کولاک برف - یخبندان - رعد و برق - گرما و سرمای شدید - آتشسوزی جنگلها (گیلان، مازندران، گلستان) - توفان شن. ب - خطرات ناشی از بعضی فرایندهای زمینشناسی و زمینساختی (زلزله، رانش زمین، واریزه، جریان گلی). ج - خطرات زیست محیطی عبارت از کویرزایی، بیابانزایی، تخریب محیط زیست. طبق تقسیم بندی اقلیمی دانشمندان، کشور ما جز اقلیم خشک و نیمه خشک جهان می باشد. از ویژگی های این نوع اقلیم توزیع ناهماهنگ زمانی و مکانی بارندگی است که سالی با کمی ریزش های جوی یا به عبارت دیگر با خشکسالی و زمانی با افزایش غیرعادی و بی موقع آن مواجه می باشد و در نتیجه با طغیان رودخانه های فصلی و دایمی و جاری شدن سیل، آسیب های فراوانی به زمین های کشاورزی و تاسیسات شهری و روستایی وارد می کند. در مناطق ساحلی خزر خطر نفوذ آب دریا و عمل امواج یکی دیگر از بلایای طبیعی است که باعث خساراتی در شمال کشور می شود (کمیته ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی؛ ۱۳۷۷ ؛ ص ۴). سیل در استان گیلان یک تهدید بزرگ چه از نظر جانی و چه از نقطه نظر اقتصادی محسوب می شود و تمام زیرساخت های اقتصادی و ارتباطی شامل سدها، کانال های آبیاری، جاده ها، پل ها و سایر سرمایه گذاری ها در بخش های کشاورزی و غیرکشاورزی را در معرض تهدید و تخریب قرار داده است. در این راستا اهداف این مقاله شناسایی علل بروز سیل و اثرات انکارناپذیر آن در منطقه می باشد.

Authors

فاطمه عاشوری

کارشناس ارشد اقلیم شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • 1- خالدى، شهریار؛ 1380؛ بلایاى طبیعى؛ انتشارات دانشگاه شهید بهشتى؛ ...
  • 2- رمضانى، بهمن و على عبدالهى؛ 1381؛ بررسى بارش - ...
  • 3- ستاد حوادث غیرمترقبه حوزه معاونت امور عمرانى استان گیلان؛ ...
  • 4- عابدى، قدرت‏اله؛ 1377؛ آسیب‏پذیرى ناشى از بلایاى طبیعى استان ...
  • 5- علیجانى، بهلول و قاسم عزیزى و پرویز رضایى؛ 1383؛ ...
  • 6- غیور، حسنعلى؛ 1375؛ سیل و مناطق سیل‏خیز در ایران؛ ...
  • 7- کمیته ملى کاهش اثرات بلایاى طبیعى؛ 1377؛ گزارش ملى ...
  • 8- مرادى، حمیدرضا؛ 1380؛ بررسى سینوپتیک سیلاب 21 آبان ماه ...
  • 9-وزارت‏جهادسازندگى‏استان‏گیلان؛1379؛گزارش‏خسارات‏سیل‏شهرلوشان؛ص1 ...
  • نمایش کامل مراجع