CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نشست بدنه سد خاکی در دوران ساخت و مقایسه آن با نتایج تحلیلی با استفاده از نرمافزار PLAXIS (مطالعه موردی سد کبودوال)

عنوان مقاله: بررسی نشست بدنه سد خاکی در دوران ساخت و مقایسه آن با نتایج تحلیلی با استفاده از نرمافزار PLAXIS (مطالعه موردی سد کبودوال)
شناسه ملی مقاله: JR_JWSS-22-4_012
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرزین سلماسی - ۱. Department of Water Engineering, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran.
حسین حکیمی خانسر - ۱. Department of Water Engineering, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran.
بهرام نورانی - ۱. Department of Water Engineering, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran.

خلاصه مقاله:
در مدلسازی سد کبودوال با استفاده از نرمافزار پلاکسیس، از مدل رفتاری موهر- کلمب استفاده شده است و تاثیر دو عامل استمرار عملیات خاکریزی و آبگیری همزمان روی نشست، مورد بررسی شده است. نشست بدنه سد از سمت جناحین به سمت مقاطع میانی افزایش یافته و بیشترین نشست در مقطع ۲۵-۲۵ و حدود ۲۲۰۰ میلیمتر ثبت شده است. با بررسی در مقاطع مختلف، بیشترین نشست در حد فاصل تراز ۱۸۰ تا ۱۸۵ روی داده است، یعنی تراز خاکریزی در این اعداد بحرانی بوده است. بیشتر نگرانیها در بخش میانی سد است که وضعیت ضعیفتری نیز دارد. باتوجه به آنالیز نشست در بخشهای مختلف سد کبودوال، مصالح تشکیل دهنده پی در جناح راست سد از جناح میانی و چپ سد وضعیت بهتری دارد. در مورد مقطع ۱۹ علاوه بر مدل موهر کلمب، سد با مدلهای نرمشونده و سختشونده مدل شده است. در اینجا مدل سختشونده برازش بهتری را ایجاد میکند. مدل سختشونده چون دادههای بیشتری از خاک را دارا است، رفتار سدهای خاکی را بهتر میتواند مدلسازی کند. با توجه به اینکه در طول ساخت معمولا نشستهای اولیه اتفاق میافتد، مدل سختشونده کارایی بهتری میتواند داشته باشد.

کلمات کلیدی:
Dam, Dam Kaboodval, Plaxis, Soil subsidence, : سد خاکی, سد کبودوال, پلاکسیس, نشست

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1201015/