CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینهسازی پارامترهای هندسی آبشکن محافظ با استفاده از روش تاگوچی و GRA

عنوان مقاله: بهینهسازی پارامترهای هندسی آبشکن محافظ با استفاده از روش تاگوچی و GRA
شناسه ملی مقاله: JR_JWSS-24-1_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین عطاردی - ۱. Department of Water Engineering and Hydraulic Structures, Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran.
حجت کرمی - ۱. Department of Water Engineering and Hydraulic Structures, Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran.
عبداله اردشیر - Amirkabir University of Technology
خسرو حسینی - ۱. Department of Water Engineering and Hydraulic Structures, Faculty of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran.

خلاصه مقاله:
بهطور کلی طراحیهای مهندسی نیاز به بهینهسازی فاکتورهای موثر در پدیده مورد مطالعه دارند که اغلب به روندی پرهزینه و طولانی مدت میانجامد. در این راستا روشهای جدیدی بهوجود آمدهاند که میتوانند بهینهسازی را با تعداد کمتر آزمایشها انجام دهند از اینرو مقرون بهصرفهتر هستند. در این مطالعه سعی شده است از روشهای تاگوچی و تاگوچی-GRA برای طراحی پارامترهای هندسی آبشکن محافظ استفاده شود بهنحوی که بهینهترین عملکرد را در کاهش آبشستگی سری آبشکنها داشته باشد. نتایج حاصل از هر دو روش سطح بهینه برای نسبت فاصله آبشکن محافظ به طول آبشکن اول را برابر با ۵/۲ و زاویه آبشکن محافظ را ۹۰ درجه نشان میدهند. حال آنکه نسبت طول آبشکن محافظ بهطول آبشکن اصلی در روش تاگوچی ۰/۸ و در روش تاگوچی–GRA برابر ۰/۶ بهدست آمد. علاوه بر این با استفاده از آنالیز واریانس مشخص شد که فاصله آبشکن محافظ از آبشکن اول، زاویه آبشکن محافظ و طول آبشکن محافظ بهترتیب بیشترین تاثیر در عملکرد آبشکن محافظ را دارا هستند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که هر دو روش توانایی بالایی در بهینهسازی دارند و بنابراین میتوانند در مطالعات مهندسین هیدرولیک مفید واقع شوند.  

کلمات کلیدی:
Optimization, Taguchi method, GRA method, Protective spur dike, بهینهسازی, روش تاگوچی, روش GRA, آبشکن محافظ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1201165/