CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینه سازی پارامترهای موثر بر فشار ته چاهی به منظور بهبود هرزروی در سازندهای آسماری، پابده، ایلام و کژدمی (مطالعه موردی یکی از میادین جنوب ایران)

عنوان مقاله: بهینه سازی پارامترهای موثر بر فشار ته چاهی به منظور بهبود هرزروی در سازندهای آسماری، پابده، ایلام و کژدمی (مطالعه موردی یکی از میادین جنوب ایران)
شناسه ملی مقاله: NTOGP02_019
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی فناوری های جدید در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان جعفربیگی - گروه مهندسی شیمی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
بهنام رنجبر - شرکت پالایش و پخش نفت کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
احسان کمری - گروه مهندسی نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از دلایل افزایش هزینه های حفاری و هزینه سالانه مواد گل و همچنین عامل به وجودآورنده اتلاف زمان در دستگاهحفاری، پدیده هرزروی سیال در مخازن نفتی است. بروز این فرآیند هرزروی خیلی پرهزینه می باشد و از طرفی رایج ترین مشکلصنعت حفاری است که برحسب شرایط موجود، با روش های خاص باید به مقابله با آن پرداخت. در این مطالعه به بررسی روشهای کاهش هرزروی مرتبط با فشار ته چاهی پرداخته شده است. به طوری که در این راستا میزان هرزروی در ۹ چاه نفتی ازیکی از میادین جنوب ایران و در قالب سازندهای آسماری، پابده، ایلام و کژدمی مورد مطالعه و بررسی واقع شده است. همچنین،در ادامه تمام پارامترهایی که بر فشار ته چاهی در در میدان تاثیر گذاشته اند، از جمله ویژگی های سیال حفاری، رشته حفاری،لوله جداری و دبی پمپ مورد بررسی و مورد بهینه سازی قرار گرفته شده است. نتایج نشان می دهد شناسایی این مکانیزم هامی تواند به عنوان یکی از راه های موثر در انتخاب صحیح و بهینه سیالات حفاری و در نتیجه کاهش هزینه های اضافی باشد.با انجام فرآیندهای صورت گرفته در این مطالعه می توان هرزروی را در مخازن نفتی به حداقل ممکن رساند.

کلمات کلیدی:
سازند، سیال حفاری، شکستگی، پارامترهای بهینه حفاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1202156/