ارزیابی اختلاط برخی علف کش های بازدارنده استیل کوآنزیم آ کربوکسیلاز (ACCase) با کود مایع پرولکس بر خصوصیات رشدی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 302

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSRB-4-1_004

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1400

Abstract:

زعفران (Crocus sativus L.) از جمله مهمترین محصولات اقتصادی خراسان رضوی و جنوبی است که بدلیل ارتفاع کم و پوشش گیاهی ضعیف، قدرت رقابت با علفهای هرز را ندارد. به منظور مقایسه کارایی سه نوع از علف­کش­های بازدارنده ACCase (سیکلوکسیدیم، هالوکسی­فوپ­آر­متیل­استر، کوییزالوفوپ­پی­اتیل) در کنترل علف­های هرز باریک برگ زعفران و اثرات اختلاط آنها با کود مایع پرولکس بر خصوصیات رشدی و عملکرد آن، آزمایشی مزرعه­ای در آرین شهر (استان خراسان جنوبی) در سال زراعی ۹۰-۱۳۸۹ به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. این آزمایش با دو عامل نوع علفکش در سه سطح (شامل علف کش­های سیکلوکسیدیم، هالوکسی­فوپ­آر­متیل­استر، کوییزالوفوپ­پی­اتیل) همراه شاهد بدون کاربرد علف­کش و کود مایع پرولکس در دو سطح (با و بدون کود مایع) اجرا شد. مزرعه آزمایش دو ساله بود و سمپاشی علفکشها و محلولپاشی کود مایع در مرحله سه تا پنج برگی علفهای هرز باریک برگ در نیمه بهمن ماه انجام شد. صفات تراکم و وزن خشک علفهای هرز باریک برگ و طول و وزن برگ و عملکرد زعفران مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که کاربرد کود مایع پرولکس وزن خشک برگ و عملکرد زعفران را در شرایط اختلاط با و بدون علفکش افزایش داد. علف­کش سیکلوکسیدیم (فوکوس) با تاثیر منفی بر گیاه زعفران باعث کاهش معنیدار عملکرد آن شد. در مورد علف­کش­های کوییزالوفوپ- پی- اتیل (تارگا­سوپر) و هالوکسی­فوپ- آر- متیل (گالانت­سوپر)، اگرچه عملکرد زعفران تفاوت قابل ملاحظهای با شرایط بدون کاربرد علفکش، وقتی اختلاط علفکش و کود مایع صورت نگرفت، نداشت، اما در شرایط اختلاط با کود مایع، افزایش عملکرد قابل توجهی (۱۰-۲ درصد) ایجاد شد. به طور کلی، به نظر میرسد که کاربرد کود مایع پرولکس همراه با علفکشهای تارگا­سوپر و گالانت سوپر ضمن کنترل مناسب علفهای هرز باریک برگ، عملکرد زعفران را افزایش خواهد داد.

Keywords:

باریک برگ کش , علفهای هرز باریک برگ , کلاله , محلولپاشی

Authors

رضا بهروان

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند.

سید وحید اسلامی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

محمد علی بهدانی

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی زعفران، دانشگاه بیرجند، بیرجند

اسکندر زند

۴- دانشیار موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی ایران، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abbasi, M.A., ۱۹۹۶. Evaluatiing the effect of different herbicides on ...
  • Norouzzdaeh, S., Delqandi, M., ۲۰۰۶. Chemical weed control in saffron. ...
  • Tisdale, S.L., Nelson, W.L., Beaton, J.D., Havlin, J.L., ۱۹۹۳. Soil ...
  • Yazdani, A., Hosseini, A., ۲۰۰۷. Pest, deseases and weeds of ...
  • نمایش کامل مراجع