CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تغییرات قندها و اسید های آلی در حین رشد و انبارمانی و اثر آن بر ماندگاری، خصوصیات کیفی و عارضه قهوه ای شدن داخلی میوه در دو رقم گلابی آسیایی(. Pyrus serotina Rehd)

عنوان مقاله: تغییرات قندها و اسید های آلی در حین رشد و انبارمانی و اثر آن بر ماندگاری، خصوصیات کیفی و عارضه قهوه ای شدن داخلی میوه در دو رقم گلابی آسیایی(. Pyrus serotina Rehd)
شناسه ملی مقاله: JR_JWSS-12-45_017
منتشر شده در در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن خوش قلب
کاظم ارزانی
محمد جعفر ملکوتی
محسن برزگر

خلاصه مقاله:
میوه ۲ رقم از گلابی آسیایی(.Pyrus serotina Rehd) به نام های‘Ksq’۹ و‘Ksq’۱۳ در شرایط آب و هوایی تهران برای بررسی تغییرات میزان قندها و اسیدهای آلی و اثر آنها بر خواص فیزیکوشیمیایی و قهوه ای شدن داخلی میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. قندها و اسیدهای آلی ۲ بار قبل از برداشت، زمان برداشت و ۲ بار پس از برداشت (میوه ها در دمای۲°C رطوبت نسبی هوای%۸۵-۸۰ نگه داری شدند) به فواصل زمانی هر ماه یک بار با دستگاه HPLC اندازه گیری شد. تفاوت معنی داری بین ارقام مورد آزمایش، شاهد و زمان نمونه برداری از نظر میزان قندها و اسیدهای آلی مشاهده شد. در این مطالعه میزان قندهای فروکتوز، گلوگز و سوربیتول تا یک ماه بعد از برداشت افزایش نشان داد (از حدود ۱ به ۹% وزن تر میوه) و سپس کاهش یافت. ساکاروز از ۲ ماه قبل از برداشت تا ۲ ماه پس از برداشت کاهش یافت (از حدود ۳ به ۷۵/۰% وزن تر میوه). در هر دو رقم اسیدهای آلی تا قبل از برداشت افزایش و از زمان رسیدن تا پیری میوه کاهش یافت. بیشترین مقادیر اسیدهای آلی مربوط به مالیک و آسکوربیک اسید بود (به ترتیب ۳۴۵ و ۱/۴۱ میلی گرم در ۱۰۰گرم وزن تر میوه، در زمان برداشت به ترتیب در ارقام ‘Ksq’۹و شاهد). هم بستگی زیادی (از ۸/۰تا ۱) بین کاهش قندها و اسیدهای آلی با افزایش قهوه ای شدن داخلی میوه و کاهش صفات سفتی بافت، وزن تر و خشک، و مواد جامد محلول کل میوه(TSS) مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش میزان قندها و اسیدهای آلی باعث تاخیر در قهوه ای شدن میوه شد. ارقام گلابی آسیایی با میزان آسکوربیک اسید کمتر، احتمالا به عارضه قهوه ای شدن داخلی میوه حساس ترند. ارتباط زیادی بین افزایش میزان قندها با افزایش رنگ در میوه ها مشاهده شد.

کلمات کلیدی:
Acidity, Asian pear, Firmness, Fruit physicochemical characteristic, Internal browning, Total soluble solid., اسیدیته، سفتی بافت، خواص فیزیکوشیمیایی میوه، قهوه ای شدن داخلی، گلابی آسیایی، مواد جامد محلول کل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1204830/