CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر تلقیح ریشه با باکتری های حل کننده فسفات در بسترهای مختلف کاشت بر برخی شاخص های فیزیولوژیک و غلظت عناصر غذایی میکرو در گیاه شمعدانی پیچ (Pelargonium peltatum cv. Red blizard)

عنوان مقاله: اثر تلقیح ریشه با باکتری های حل کننده فسفات در بسترهای مختلف کاشت بر برخی شاخص های فیزیولوژیک و غلظت عناصر غذایی میکرو در گیاه شمعدانی پیچ (Pelargonium peltatum cv. Red blizard)
شناسه ملی مقاله: JR_ECOP-9-36_006
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسن عابدینی آبکسری - ۱ دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، واحد رشت،دانشگاه آزاد اسلامی، رشت
داود هاشم آبادی - ۲ استادیار، گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت
بهزاد کاویانی - ۳ استادیار گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت

خلاصه مقاله:
جهت بررسی تاثیر منابع آلی و کود زیستی فسفات بارور ۲ بر برخی خصوصیات کیفی و غلظت عناصر میکرو گیاه شمعدانی پیچ (Pelargonium peltatum) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به اجرا در آمد. عامل اول شامل کود زیستی (فسفات بارور ۲) در ۲ سطح (عدم کاربرد و کاربرد فسفات بارور ۲) و بسترهای مختلف کاشت شامل ۸ تیمار حاوی خاک باغچه، ماسه به همراه ترکیبات متنوع آلی به عنوان عامل دوم با ۴ تکرار در مجموع با ۲۵۶ گیاه بود. در این مطالعه وزن تر و خشک برگ ها، محتوی کلروفیل a و b، پروتئین برگ، عناصر روی، آهن و منگنز برگ بر اساس روش های استاندارد بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بستر کاشت، فسفات بارور ۲ و اثر متقابل دو عامل تاثیر معنی داری در سطح آماری ۱ درصد بر ویژگی های ذکر شده داشتند. کاربرد فسفات بارور ۲ به همراه بسترهای کاشت حاوی مواد آلی متنوع مانند بسترهای ماسه + کمپوست ضایعات چای + کوکوپیت + خاک آب بندان و خاک باغچه + ماسه + کمپوست زباله شهری + خاک آب بندان بیشترین تاثیر را، روی صفات گیاهداشت. خصوصیات اندازه گیری شده بستر کاشت ماسه + کمپوست ضایعات چای + کوکوپیت + خاک آب بندان در سطحی مطلوب تر و متناسب با حدود استاندارد بستر کاشت این گیاه زینتی بود. گیاهان کاشته شده در این بستر کاشت در صفاتی مانند محتوی کلروفیل a و b، همچنین عناصر آهن و منگنز به ترتیب با میانگین ۷۱/۳ و ۰۰/۳ میلی گرم بر گرم وزن تر و ۰۰/۲۷۹ و ۰۰/۱۸ میلی گرم بر کیلوگرم  وزن خشک دارای عملکرد قابل توجهی نسبت به سایر تیمارها بودند. بر این اساس استفاده از فسفا ت بارور ۲ به همراه این بستر کاشت، به عنوان مکمل و حتی جایگزین برای کودهای شیمیایی در پرورش شمعدانی پیچ توصیه می شود.  

کلمات کلیدی:
پروتئین, رنگدانه, ریزمغذی, کود زیستی, گیاه زینتی, مواد آلی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1206251/