CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر فناوری اطلاعات بر توسعه پایدار مقاصد گردشگری به منظور توسعه مقاصد گردشگری هوشمند (با استفاده از رویکرد فراترکیب)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر فناوری اطلاعات بر توسعه پایدار مقاصد گردشگری به منظور توسعه مقاصد گردشگری هوشمند (با استفاده از رویکرد فراترکیب)
شناسه ملی مقاله: JR_NMRJ-7-4_006
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

ساناز شفیعی - دانشجوی دکترای مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
علی رجب زاده قطرمی - دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس
علیرضا حسن زاده - دانشیارگروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سعید جهانیان - استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان، اصفهان ، ایران

خلاصه مقاله:
در سال های اخیر ظهور و توسعه فناوری اطلاعات به تحول صنعت گردشگری منجر شده است. این توسعه مستلزم شکل گیری مدل های جدید رفتار سفر، طراحی محصول و پژوهش و ارزیابی است که به نوبه خود، یک الگوی جدید از مدیریت گردشگری را شکل می دهد. گردشگری یک صنعت اطلاعات محور است و فناوری اطلاعات مانند یک محرک اصلی در صنعت گردشگری عمل می کند. باوجود قدرت فناوری اطلاعات در دگرگونی صنعت گردشگری تحقیقات اندکی درباره سهم آن در توسعه پایدار گردشگری انجام شده است؛ بنابراین برای درک عمیقی از این پدیده و مفهوم مقاصد گردشگری هوشمند، از رویکرد تفسیرگرایانه و روش فراترکیب برای جمع آوری و یکپارچگی نظرات پیشین، استفاده شده است. مقاله حاضر تلاش کرده است تا با استفاده از روش فراترکیب، یافته های مطالعات انجام شده را در حوزه تاثیر فناوری اطلاعات بر گردشگری به صورت نظام مند بررسی کند و سپس براساس کدهای شناسایی شده، مفاهیم، خصوصیات، ابعاد و ضرورت توسعه گردشگری پایدار را معرفی کند و همچنین اهمیت توسعه و پیاده سازی مقاصد گردشگری هوشمند را به خاطر آورد. در این تحقیق پایگاه های علمی مختلفی از سال ۲۰۰۰ بررسی و مقالات منتخب با استفاده از معیار CASP شناسایی شدند. مفاهیم استخراج شده با استفاده از نرم افزار۱۰ NVivo طبقه بندی و تحلیل شدند. این مطالعه همچنین می تواند ابزار مناسبی برای شناسایی و طبقه بندی مفاهیم حوزه مقاصد گردشگری هوشمند باشد.

کلمات کلیدی:
گردشگری پایدار, فناوری اطلاعات و ارتباطات, مقاصد گردشگری هوشمند, فراترکیب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1207001/