CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از گروه های اسپورومورفی (SEGs) در بازسازی محیط رسوبی سازند دلیچای در دو برش چینه شناسی شرف (البرز مرکزی) و تپال (البرز شرقی)

عنوان مقاله: استفاده از گروه های اسپورومورفی (SEGs) در بازسازی محیط رسوبی سازند دلیچای در دو برش چینه شناسی شرف (البرز مرکزی) و تپال (البرز شرقی)
شناسه ملی مقاله: JR_JSSR-33-3_001
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

فیروزه هاشمی یزدی - دکتری زمین شناسی، دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
افسانه ده بزرگی - استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین
فرشته سجادی - . دانشیار دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران
حسین هاشمی - دانشیار، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
  استفاده از اطلاعات اکوگروه های اسپورومورفی (Sporomorph EcoGroups: SEGs) و جوامع گیاهی مربوط به آن، یکی از روش های ممکن برای بازسازی وضعیت دیرینه محیط تشکیل رسوبات دربرگیرنده به شمار می رود. باتوجه به تنوع، فراوانی و حفظ شدگی بسیار خوب میوسپورها در نهشته های سازند دلیچای این روش برای تعیین برخی پارامترهای پالئواکولوژیک محیط ته نشست رسوبات این واحد سنگی در برش های چینه شناسی شرف و تپال، البرز مرکزی و شرقی استفاده شده است. پالینومورف های شاخص محیط های خشکی، اسپورها و پولن ها (اسپورومورف ها) در گروه های اسپورومورفی (Sporomorph EcoGroups: SEGs) طبقه بندی شده اند که هریک با در نظر گرفتن گیاه (هان) والد آنها وضعیت محیطی خاصی را نشان می دهند. براساس داده های  مربوط به اکوگروه های اسپورومورفی در نهشته های سازند دلیچای به طور نسبی کاهش میوسپورهای معرف جوامع گیاهی Upland/Lowland و افزایش میوسپورهای معرف جوامع گیاهیLowland/Coastal-Tidal influenced  معرف پایین بودن سطح  آب دریا و رسوب گذاری در محیط کم عمق در نظر گرفته می شوند. همچنین، مطالعه نسبت اسپورومورف های drier/wetter و warmer/cooler نشان می دهد در زمان تشکیل نهشته های سازند دلیچای (دوگر) در هردو برش چینه شناسی مدنظر، آب وهوای گرم- نیمه گرم و با رطوبت زیاد حاکم بوده است. فراوانی نسبی چشمگیر اسپورهای منتسب به سرخس ها در پالینوفلورای مدنظر نیز این نتیجه را تایید می کند.

کلمات کلیدی:
اکوگروه های اسپورومورفی, محیط دیرینه, ژوراسیک میانی, سازند دلیچای, کوه های البرز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1209006/