CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکان یابی احداث کمپینگ در روستاهای هدف گردشگری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدلAHP (مطالعه موردی: روستای ابیانه)

عنوان مقاله: مکان یابی احداث کمپینگ در روستاهای هدف گردشگری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدلAHP (مطالعه موردی: روستای ابیانه)
شناسه ملی مقاله: JR_SPPL-5-2_003
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید برقی - دانشیار جغرافیای روستایی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
داریوش رحیمی - دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
راضیه رحیمی - دانشجوی دکتری جغرافیای روستایی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
صنعت توریسم در سال­های آغازین قرن بیست و یکم، به یک فعالیت عظیم اقتصادی تبدیل گشته و یکی از پردرآمد و اشتغال زاترین صنایع جهانی قلمداد می­گردد. از مهم ترین عناصر صنعت توریسم، واحدهای اقامتی و رفاهی اند و کمپ های گردشگری ازجمله مکان های اقامتی هستند که برای استفاده تمامی اقشار جامعه طراحی و ساخته می­شوند. مکان­یابی کمپینگ­ها اغلب تابعی از تقاضای گردشگری، وجود اراضی مناسب و کافی، دسترسی های مناسب به نواحی خدماتی و وجود یک یا چند جاذبه گردشگری در آن منطقه است. روستای ابیانه که از آن به عنوان نگین قرمزرنگ استان اصفهان یاد می­کنند در زمره­ی استثنایی ترین روستاهای ایران قرارداد که هرساله هزاران گردشگر برای بازدید از این روستا به آن سفر می­کنند. یکی از ابتدایی ترین و درعین حال ضروری ترین نیازهای این روستا توسعه زیرساخت های گردشگری ازجمله احداث اقامتگاه­های کوتاه مدت همچون احداث کمپینگ است. لذا هدف از این پژوهش بهره­گیری از پتانسیل های گردشگری روستای ابیانه به منظور مکان­یابی مناسب­ترین پهنه جهت احداث کمپینگ گردشگری در این روستا است. روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی و ازنظر هدف کاربردی است. در این پژوهش با بهره گیری از تکنیک سلسله مراتبی (AHP) در محیط GIS بهترین مکان جهت احداث کمپینگ گردشگری انتخاب گردید، ازاین رو نتایج حاصل از تلفیق لایه های اطلاعاتی روستای ابیانه که شامل لایه های (کاربری اراضی، مالکیت زمین، فاصله از شبکه ارتباطی، فاصله از مراکز خدماتی، فاصله از رودخانه، فاصله از سکونتگاه، طبقات ارتفاعی، جهت شیب، درصد شیب و فاصله از گسل) به صورت سه محدوده مستعد جهت ایجاد کمپینگ گردشگری موردبررسی قرار گرفت و درنهایت مکان الف واقع در ضلع شرقی روستا با کسب ۵۳% امتیاز به عنوان بهترین موقعیت، مکان ب با ۳۶% امتیاز و مکان ج با کسب ۱۲% امتیاز به ترتیب در اولویت دوم و سوم قرارگرفته اند.

کلمات کلیدی:
مکان یابی, کمپینگ گردشگری, تکنیک سلسله مراتبی (AHP), سامانه اطلاعات جغرافیایی, روستای ابیانه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1209761/