CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی جامعه شناختی بیگانگی شغلی و تاثیرات آن بر فرهنگ سازمانی در سازمان های آموزشی (مورد مطالعه:کارکنان ادارات آموزش و پرورش مشهد)

عنوان مقاله: ارزیابی جامعه شناختی بیگانگی شغلی و تاثیرات آن بر فرهنگ سازمانی در سازمان های آموزشی (مورد مطالعه:کارکنان ادارات آموزش و پرورش مشهد)
شناسه ملی مقاله: JR_JASUI-25-2_002
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهناز بزمی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان
منصور حقیقتیان - گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان
محمد اسماعیل انصاری - گروه مدیریت دانشگاه اصفهان
فریدون وحیدا - گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان

خلاصه مقاله:
این مقاله با هدف تبیین رابطه میان بیگانگی شغلی با فرهنگ سازمان در سازمانهای آموزشی، در میان کارکنان نواحی هفتگانه آموزش و پرورش شهر مشهد اجرا شده است. از میان حجم کل جامعه آماری تعداد ۲۸۵ نفر به شیوه نمونهگیری تصادفی طبقهای با تخصیص متناسب انتخاب شدهاند. ابزار پژوهش پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (۲۰۰۷) و پرسشنامه بیگانگی شغلی سیمن (۱۹۹۱) بوده است، که پس از بررسی روایی (تحلیل عامل تاییدی) و پایایی (روش همسازی درونی) به منظور بررسی روابط میان متغیرها از روش معادلات ساختاری (تحلیل عاملی و تحلیل مسیر) استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل معادلات ساختاری، حاکی از برازش مدل تاثیر بیگانگی شغلی بر فرهنگ سازمان با ضریب تاثیر۳۷/۰-= b و معناداری مدل با توجه به شاخصهای برازش بود. بیشترین تاثیر بیگانگی شغلی بر مولفه سازگاری با ضریب تاثیر غیرمستقیم ۳۰/۰- است. قویترین بار عاملی فرهنگ سازمانی درآموزش و پرورش در بعد سازگاری با بار عاملی۸۱/۰  بود. درنهایت، خروجی لیزرل با مقادیر۴۹/۱۲- =t و ۳۷/-۰=R رابطه میان بیگانگی شغلی و فرهنگ سازمانی را تبیین نمود. بنابراین، میان بیگانگی شغلی و فرهنگ سازمان رابطه وجود دارد؛ هرچه بیگانگی شغلی کاهش یابد، نمرات مولفههای فرهنگ سازمانی افزایش مییابد.

کلمات کلیدی:
فرهنگ سازمانی, بیگانگی شغلی و سازمان آموزش و پرورش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1212184/