CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش شبکه های اجتماعی در میزان مطالعه الکترونیکی و چاپی (مطالعه موردی: دانشجویان دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی)

عنوان مقاله: نقش شبکه های اجتماعی در میزان مطالعه الکترونیکی و چاپی (مطالعه موردی: دانشجویان دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی)
شناسه ملی مقاله: JR_STIM-6-2_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

میترا صمیعی - استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،
حدیقه قبادی ترا - کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه
نجلا حریری - استاد، گروه علوم ارتباطات و اطلاعات، دانشگاه

خلاصه مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی در مطالعه الکترونیکی و چاپی درسی و غیر درسی دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران انجام شد. روش پژوهش: این پژوهش با روش پیمایشی- تحلیلی از نوع کاربردی انجام شده است. جامعه آماری (۳۰۳۲ نفر) با روش تصادفی ساده، و حجم نمونه ۲۱۶ نفر تعیین شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته است و داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS در دوسطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: استفاده دانشجویان از شبکه های اجتماعی بین سه تا چهار ساعت در روز (۶/۳۳%) بوده و استفاده جامعه آماری از تلگرام (۹۶/۰) بیش از سایر شبکه های اجتماعی می باشد. دانشجویان مورد مطالعه از امکانات شبکه های اجتماعی در مطالعه الکترونیکی درسی و غیردرسی ۴۶ % و در جهت هدایت به مطالعه چاپی درسی و غیردرسی به میزان ۴۳ % بهره می گیرند. نقش شبکه های اجتماعی در مطالعه الکترونیکی درسی و غیردرسی ۵۵ % و در مطالعه چاپی درسی و غیردرسی ۵۲% می باشد . شبکه های اجتماعی به میزان ۵۵ % در ایجاد عادت به مطالعه نقش دارند. نتیجه گیری: شبکه های اجتماعی در ایجاد عادت به مطالعه نقش داشته و دانشجویان مورد مطالعه در استفاده از این شبکه ها با مشکلاتی نظیر کندی سرعت و قیمت بالای اینترنت، قیمت بالای منابع چاپی و عدم آشنایی با سایت ها و فیلترینگ مواجه هستند. با توجه به نقش شبکه های اجتماعی در تبادل اطلاعات، ضروری است در مورد قابلیت های این شبکه ها و در نتیجه افزایش بهره وری موثر از آنها تلاش شود.

کلمات کلیدی:
شبکه اجتماعی, مطالعه الکترونیکی, مطالعه چاپی, دانشجویان, دانشگاه علوم و تحقیقات تهران, شبکه های مجازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1213886/