CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل اکتشافی عوامل موثر بر اجرای سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) و تاثیر آن بر زنجیره ارزش مدیریت دانش (مطالعه موردی: کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی)

عنوان مقاله: تحلیل اکتشافی عوامل موثر بر اجرای سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) و تاثیر آن بر زنجیره ارزش مدیریت دانش (مطالعه موردی: کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی)
شناسه ملی مقاله: JR_STIM-7-1_005
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

قاسم قاسمی - دانشجوی دکتری، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،
سید علی اصغر رضوی - استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،
میترا قیاسی - استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی،

خلاصه مقاله:
هدف: از این پژوهش تحلیل اکتشافی عوامل موثر بر اجرای سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) و تاثیر آن بر زنجیره ارزش مدیریت دانش در کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی است. روش شناسی: این پژوهش تلفیق و ترکیبی از شیوه های کمی و کیفی است. نوع پژوهش در مرحله اول کیفی و از حیث هدف اکتشافی و در مرحله دوم کمی و با هدف تبیینی می باشد. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش را اساتید گروه های علم اطلاعات و دانش شناسی و مدیران باسابقه کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تشکیل داده اند که ۱۶ نفر از خبرگان با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. جامعه آماری در مرحله کمی شامل تمام کتابداران، مدیران و مسئولان کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به تعداد ۲۱۵ نفر است. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، سرشماری انجام گرفت. داده های حاصل از پرسشنامه های محقق ساخته اجرای سیستم اطلاعات مدیریت و استاندارد زنجیره ارزش مدیریت دانش نیومن و کنراد (۱۹۹۹) با استفاده از نرم افزارهای SPSS۲۴ و PLS۳.۸ تحلیل شدند. یافته: با توجه به نتایج سه عامل انسانی، سازمانی و فنی به عنوان عوامل موثر بر اجرای سیستم اطلاعات مدیریت شناسایی شده است. همچنین یافته های پژوهش در سطح خطای ۰۵/۰ نشان دهنده آن است که اجرای سیستم اطلاعات مدیریت بر زنجیره ارزش مدیریت دانش تاثیر معناداری دارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پیشنهاد می شود در خصوص اجرای سیستم اطلاعات عوامل انسانی، سازمانی و فنی در کتابخانه ، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گیرند. همچنین مدیران می توانند از نحوه اجرای سیستم اطلاعات مدیریت بر زنجیره ارزش مدیریت دانش برای بهبود امور سازمانی بهره گیرند. نتایج این پژوهش در راستای پژوهش های مشابه در سرتاسر دنیا موید آن است که برای ارتقای زنجیره ارزش مدیریت دانش، اجرای موثر سیستم اطلاعات مدیریت ضروری است.

کلمات کلیدی:
زنجیره ارزش مدیریت دانش, سیستم اطلاعات مدیریت, کتابخانه , موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1213930/