اثر سطوح مختلف فسفر قابل دسترس جیره و مکمل آنزیم چندگانه تجاری (کمینWP )در پس دان بر میزان ابقا کلسیم، فسفر و خاکستر انگشت پا جوجه های گوشتی

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 268

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRONOMY01_457

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1400

Abstract:

در این پژوهش اثرات سطوح متفاوت فسفر قابل دسترس جیره و آنزیم تجاری کمین بر درصد خاکستر استخوان پا و ابقا کلسیم و فسفر در انگشت پا جوجه های گوشتی بررسی شد. ۴۱۶ قطعه جوجه گوشتی یکروزه از هر دو نژاد سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل ۲×۴ با ۸ تیمار و ۴ تکرار و ۱۳ قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی مورد آزمایش قرار گرفت. جوجه ها با سطح کلسیم جیره به میزان توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال ۱۹۹۴، و چهار سطح فسفر قابل استفاده جیره ۰/۴۰)، ۰/۳۴، ۰/۲۸ و (۰/۲۲ و دو سطح آنزیم تجاری کمین ۰) و۲۵۰ گرم در تن) از ۲۴ تا ۳۵ روزگی تغذیه شدند. جیره های مورد آزمایش از نظر مقدار انرژی، پروتئین خام و سایر مواد مغذی به جز و فسفر قابل دسترس، یکسان بودند. درصد خاکستر و کلسیم و فسفر استخوان پا در ۳۵روزگی مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که سطوح مختلف فسفر قابل دسترس جیره و آنزیم چندگانه سبب افزایش معنی دار بر روی کلسیم استخوان و خاکستر استخوان پا در این دوره گردید .(p<۰/۰۱) اثرات متقابل سطوح فسفر قابل دسترس و آنزیم چندگانه، بر روی کلسیم استخوان و خاکستر استخوان پا در این دوره معنیدار نبود .(p>۰/۰۵) افزودن آنزیم به جیره اثر معنی داری بر درصد فسفر استخوان نشان نداد .(p>۰/۰۵) اما در مقابل افزودن فسفر قابل دسترس به جیره سبب افزایش معنی دار بر درصد فسفر استخوان شد .(p<۰/۰۵) اثرات متقابل سطوح فسفر قابل دسترس و آنزیم چندگانه تاثیر معنیداری بر درصد فسفر استخوان نداشت .(p>۰/۰۵) بر اساس نتایج این آزمایش میتوان بیان کرد که وقتی در جیرهای که حاوی سطوح بالایی فسفر قابل دسترس از منبع ذرت است و آنزیم فیتاز در آن استفاده میشود بدون اینکه بر اسکلت بندی جوجه ها مشکل ایجاد شود میتوان مقدار فسفر کل را به میزان ۳۰ درصد کم کرد.

Authors

امیر مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی تغذیه دام دانشگاه گنبد کاووس.

شهریار مقصودلو

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

زهرا تراز

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس

فرامرز رستمی چراتی

دانشیار گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گنبدکاووس