CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر تلقیح Lactobacillus Casei، به عنوان نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی ماهی شیر(Scomberomorus commerson)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر تلقیح Lactobacillus Casei، به عنوان نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی ماهی شیر(Scomberomorus commerson)
شناسه ملی مقاله: JR_VTJ-34-1_016
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه غلامی - دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه ازاد واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
صولت اسلامی - علوم پزشکی البرز دانشکده پزشکی البرز، ایران
سید ابوالحسن علوی - دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه ازاد واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

خلاصه مقاله:
پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که به راحتی در بدن میزبان رشد کرده و سلامتی را به میزبان خود اعطاء می کنند. تعادل مطلوب میکروارگانیسم ها در دستگاه گوارش به خصوص روده بسیار مهم بوده و باکتری های خاصی، مانند لاکتوباسیلوس کازئی به حفظ چنین تعادل مطلوبی کمک می کنند. امروزه افزایش تقاضا در توسعه روش ایمن و جدید نگهداری مواد غذایی وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تلقیح Lactobacillus Casei، به عنوان نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی ماهی شیر بود. پس از تهیه ماهی از بازار و انتقال به آزمایشگاه، نمونه ها در دمای ۴ درجه سانتی گراد (دمای یخچال) تا زمان انجام آزمایش نگهداری شد. در روز های اول، سوم و هفتم و پانزدهم و سی ام مورد بررسی آزمون های شیمیایی TVN و pH میکروبی شمارش توتال میکروبی انجام شد. استفاده از پروبیوتیک در ماهی شیر جهت ممانعت از تغییرات میکروبی و شیمیایی ماهی شیر بررسی شد. نتایج نشان داد که باکتری Lactobacillus Casei در بازدارندگی از فساد ماهی موثر است. نتایج نشان داد که سویه Lactobacillus Casei کاندیدای مناسبی جهت استفاده بعنوان نگهدارنده ماهی شیر می باشد. سویه Lactobacillus Casei در مواد غذایی براحتی رشد می کند و تلقیح آن در حفظ خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی شیر در طول نگهداری بسیار موثراست.

کلمات کلیدی:
Lactobacillus casei, نگهدارنده زیستی, تغییرات میکروبی و شیمیایی, ماهی شیر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1221623/