آیا سازمان خاصی از انجام پروژه حمایت مالی کرده است؟ موسسه علمی آموزشی آراج (آینده راه پیمایان جوان) تعیین سهم مولفه های حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری اجتماعی دانشجویان در دوران همه گیری ویروس کرونا (مورد مطالعه: دانشجویان دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 482

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

COVIDCING01_047

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1400

Abstract:

همه گیری ویروس کرونا به طور جدی سلامت روان، بهزیستی و سازگاری اجتماعی را در سطح جهانی تحت تاثیر قرارداده است. در این میان دانشجویان نیز مانند دیگر اقشار جامعه از این تاثیرات مستثنی نبوده اند. از اینرو شناسایی اینتاثیرات و عوامل تعدیل کننده آنها می تواند زمینه را برای پیشگیری و ارایه مداخلات موثر فراهم آورد. در این راستا هدفتحقیق حاضر تعیین سهم مولفه های حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری اجتماعی دانشجویان در زمانهمه گیری ویروس کرونا می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوماجتماعی دانشگاه شیراز می باشد. با استفاده از فرمول کوکران ۲۱۷ نفر از میان جامعه آماری به عنوان حجم نمونه جهتبررسی تعیین شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (۱۹۸۸) و سازگاریاجتماعی سهرابی و سامانی (۱۳۹۰) جمع آوری گردید. به منظور ارزیابی یافته های پژوهش، داده های حاصل با استفاده ازآمارهای توصیفی، آمارهای استنباطی، تحلیل رگرسیون چند متغیره به کمک نر افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیلشد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که بیشترین همبستگی معنادار بین حمایت اجتماعی ادراک شده در بعدخانواده با سازگاری اجتماعی بوده است (r=۰.۳۹). پس از آن نیز به ترتیب بعد حمایت اجتماعی ادراک شده از دوستان(r=۰.۱۹) و بعد حمایت اجتماعی ادراک شده از دیگران مهم (r=۰.۱۱) با سازگاری اجتماعی دارای همبستگی معنادار ومستقیم بوده اند. همچنین حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده بیشترین سهم و حمایت اجتماعی ادراک شده ازدیگران مهم کمترین سهم را در پیش بینی سازگاری اجتماعی نشان دادند. بر اساس یافته های این پژوهش لازم استبه خانواده ها آموزش لازم در خصوص حمایت از دانشجویان ارایه گردد و همچنین گروه های آنلاین همیار دانشجوییایجاد و تقویت گردند.

Keywords:

Authors

رقیه خسروی

بخش جامعه شناسی و برنامه ریزی اجتماعی، دانشگاه شیراز