افسردگی و اضطراب در طول همه گیری کووید- ۱۹: مقایسه بین دانشجویان با و بدون اعتیاد به اینترنت

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,115

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

COVIDCING01_099

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1400

Abstract:

زمینه مساله: بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹ (کووید- ۱۹) یک بیماری عفونی است که تهدید بزرگی برای سلامتجسمانی و روانی جامعه است و باعث افزایش خطر وابستگی و اعتیاد به اینترنت در طول دوران قرنطینه در منزلشده است. در جمعیت دانشجویان سراسر جهان، اعتیاد به اینترنت شایع است و اغلب با افسردگی، خصومت واضطراب همراه است.هدف اصلی: هدف از مطالعه حاضر، مقایسه میزان افسردگی و اضطراب دانشجویان با و بدون اعتیاد به اینترنتدر طول همه گیری بیماری ویروس کووید- ۱۹ بود.روش: روش پژوهش حاضر، توصیفی- مقایسه ای بود. جامعه آماری را کل دانشجویان استان تهران در سال۱۳۹۹، تشکیل دادند. به همین منظور، نمونه آماری را ۷۸ دانشجو (۲۰ تا ۳۰ سال) با میانگین سنی ۳/۵۰±۲۴/۷۵در رشته های مختلف تحصیلی با استفاده از نمونه گیری در دسترس تشکیل دادند (۳۸ مرد، ۴۰ زن). برایسنجش اعتیاد به اینترنت، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ و برای افسردگی و اضطراب به ترتیب پرسشنامه هایافسردگی و اضطراب بک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل انجام شد.یافته ها: نتایج نشان داد، بین دانشجویانی که اعتیاد به اینترنت دارند و دانشجویان بدون اعتیاد به اینترنت از نظرمیزان افسردگی و اضطراب تفاوت معناداری وجود دارد، به این ترتیب که میزان افسردگی و اضطراب دانشجویانبا اعتیاد به اینترنت بیشتر از دانشجویان بدون اعتیاد به اینترنت می باشد و این تفاوت در افسردگی بیشتر ازاضطراب می باشد (P<۰/۰۵).نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که در دوران همه گیری بیماری کووید- ۱۹ ، میزان افسردگی و اضطرابدانشجویان با اعتیاد به اینترنت بیشتر از دانشجویان بدون اعتیاد به اینترنت است و برای جلوگیری از تاثیر منفیآن بر سلامت روان، باید مداخله در اعتیاد به اینترنت انجام شود.

Authors

بهنام قابل دمیرچی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران- دبیر کارگروه علوم اعصاب شناختی، شاخه دانشجویی نقشه برداری مغز ایران، تهران، ایران

زهرا بستان

کارشناسی کار درمانی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران