بهینه سازی ساخت نانو ذرات سیلیکای عامل دار شده به روش همزن مغناطیسی حرارتی و بررسی تاثیر پارامترهای مختلف با استفاده از طراحی فاکتوریال نامتعارف
عنوان مقاله: بهینه سازی ساخت نانو ذرات سیلیکای عامل دار شده به روش همزن مغناطیسی حرارتی و بررسی تاثیر پارامترهای مختلف با استفاده از طراحی فاکتوریال نامتعارف
شناسه ملی مقاله: JR_SKUMS-20-3_011
منتشر شده در در سال 1397
شناسه ملی مقاله: JR_SKUMS-20-3_011
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:
ژاله ورشوساز - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
درسا گلستانه - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
خلاصه مقاله:
ژاله ورشوساز - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
درسا گلستانه - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
زمینه و هدف: نانوذرات سیلیکا از سیستم های جدید دارورسانی زیست تخریب پذیرند که سرعت تخریب بیولوژیک آن ها در درون تن (In vivo) تحت تاثیر سایز و ساختار سطحی آن هاست و به همین دلیل برای کاربردهای بیومدیکال و تثبیت دارویی مناسب اند. در این مطالعه هدف بهینه سازی اندازه ذره ای و پتانسیل زتا، بررسی تاثیر پارامترهای مختلف و نهایتا به دست آوردن معادلاتی برای تخمین اندازه ذره ای و پتانسیل زتای دلخواه در سنتز نانوذرات سیلیکای عامل دار شده می باشد.
روش بررسی: نانوذرات سیلیکای اصلاح شده با NH۲، از هیدرولیز هم زمان تترا اتیل ارتو سیلیکات و(۳- آمینو پروپیل) تری اتوکسی سیلان در حضور آمونیوم هیدروکساید و اتانول به روش همزن مغناطیسی حرارتی سنتز و از نظر ویژگی های اندازه ذره ای و پتانسیل زتا بررسی شد. با استفاده از یک طراحی فاکتوریال نامتعارف (Irregular Factorial Design) اثر عوامل موثر بر آن ها تعیین گردید. از طیف بینی فروسرخ فوریه(Fourier Transform Infrared Spectroscopy) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (Transmission Electron Microscopy) جهت تایید سنتز نانوذرات استفاده شد.
یافته ها: میزان آمونیوم هیدروکساید و اتانول بر سایز و پتانسیل زتای نانوذرات تاثیر معنی داری داشت (۰/۰۵>P)؛ کاهش آمونیوم هیدروکساید و افزایش اتانول باعث کاهش اندازه ذره ای به طور قابل ملاحظه ای شد. همچنین با افزایش آمونیوم هیدروکساید و کاهش اتانول قدر مطلق پتانسیل زتا به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت.
نتیجه گیری: طراحی فاکتوریال نامتعارف روش مناسبی جهت بهینه سازی شرایط ساخت نانوذرات سیلیکای اصلاح شده می باشد.
کلمات کلیدی: Silicon dioxide, Nanoparticles delivery systems, Drug, سیلیکون دی اکساید, نانوذرات, سیستم های نوین دارورسانی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1223758/