CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان آگاهی و مهارت کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص دوره ی پیشرفته مراقبت از بیمار ترومایی قبل و بعد از برگزاری کارگاه آموزشی در سال ۹۷-۱۳۹۶

عنوان مقاله: بررسی میزان آگاهی و مهارت کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص دوره ی پیشرفته مراقبت از بیمار ترومایی قبل و بعد از برگزاری کارگاه آموزشی در سال ۹۷-۱۳۹۶
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-11-2_011
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

کامبیز معصومی - عضو هیات علمی، گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
آرش فروزان - عضو هیات علمی، گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
علی خوانین - عضو هیات علمی، گروه طب اورژانس، دانشکده پزشکی، بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
نساء موسوی - دانشجو، دانشکده پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
با توجه به اهمیت برخورد و رویکرد صحیح به بیماران آسیب­دیده در تروما و تاثیر برخورد صحیح در وضعیت این بیماران، این مطالعه با هدف ارزیابی آگاهی و مهارت دانشجویان سال آخر و ماقبل آخر دانشگاه علوم پزشکی جندی­شاپور اهواز انجام شد. این مطالعه روی پنجاه نفر از کارورزان بخش طب حاد دانشگاه علوم پزشکی جندی­شاپور اهواز که توسط آموزش دانشکده پزشکی به بخش طب حاد دانشگاه معرفی شده بودند، انجام شد. این مطالعه به صورت مداخله­ای قبل و بعد انجام شد تا آگاهی و مهارت دانشجویان را در برخورد با بیمار ترومایی بسنجد. نتایج نشان داد که دانشجویان پس از شرکت در دوره عملکرد بهتری (P<۰.۰۰۱) در همه زمینه­ها نشان دادند. میانگین نمرات شرکت­کنندگان در مطالعه پیش از آموزش­های لازم، در بخش آگاهی ۲.۱۷±۱۰.۸۸ بود که بعد از برگزاری کارگاه به ۲.۱۸±۱۲.۵۸رسید که تفاوت معنی­دار بود (P<۰.۰۰۱). در بخش مهارت میانگین نمرات در شروع مطالعه ۲.۶۶±۱۱.۴۰ بود که بعد از مطالعه به ۱.۷۷±۱۶.۶۰رسید که به لحاظ آماری تفاوت معنی­داری بود (P<۰.۰۰۱). بیشترین پیشرفت در کسب مهارت دیده شد. آگاهی و مهارت دانشجویان سال آخر و سال ماقبل آخر پزشکی در برخورد صحیح با بیمار آسیب­دیده در تروما مناسب نبود و این مشکل آموزشی می­بایست با گنجاندن برنامه­های آموزشی همچون کارگاه انجام شده در مطالعه­ی حاضر رفع شود.

کلمات کلیدی:
آموزش پزشکی, ATLS, تروما, اورژانس, دانش و مهارت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1224981/