بررسی میزان تمایل به ادامه تحصیل در خارج از افغانستان و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان افغانستانی دانشگاه های علوم پزشکی منتخب افغانستان در سال تحصیلی ۹۸-۹۷

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 468

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-12-1_023

تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1400

Abstract:

هدف از مطالعه حاضر دانستن نیاز و علایق آموزشی دانشجویان و فراهم سازی آنها و نهایتا زمینه سازی جهت جذب دانشجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه­های ایران است. در این مطالعه توصیفی، حجم نمونه به تعداد ۳۲۰ نفر و  بر اساس نسبت تعداد دانشجویان دانشگاه­ها و متناسب با تعداد دانشجویان رشته­های مختلف به صورت تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده­های لازم برای انجام پژوهش از پرسشنامه شامل اطلاعات جمعیت شناختی و سوالات پژوهشی استفاده شد. طیف مورد استفاده در پرسشنامه  طیف پنج ارزشی لیکرت بود. برای تحلیل سوالات پژوهش از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (t تک نمونه­ای، t دو گروهی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی شفه و آزمون اولویت بندی فریدمن) استفاده شد. در مطالعه حاضر تعداد ۳۲۰ دانشجو از ۴ رشته مختلف که در افغانستان مشغول به تحصیل بودند و مایل به ادامه تحصیل در خارج از کشور بودندف وارد مطالعه شدند.  از این تعداد ۶۰ نفر (۹/۳۱درصددرصد) هند و ۵۹ نفر (۳/۳۱درصد) ایران را جهت ادامه تحصیل انتخاب کردند. از این تعداد ۱۷۷ نفر (۳/۵۵درصد) امکانات آموزشی را به عنوان مهمترین عامل تاثیر گذار درانتخاب کشور جهت ادامه تحصیل انتخاب کردند. همچنین از این تعداد ۹۴ نفر (۴/۲۹درصد) شهرت دانشگاه را مهمترین عامل تاثیرگذار در انتخاب دانشگاه جهت ادامه تحصیل انتخاب کردند.

Authors

احمد آموزشی

عضو هیت علمی، مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق، گروه جراحی قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.

فرشید عابدی

عضو هیت علمی، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.

محمد امیری

پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خاتم النبیین کابل، کابل، افغانستان.

زهرا آموزشی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.

علیرضا جمشیدی

دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران.

فرود صالحی

عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گروه قلب کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Guest, D, Livett M, Stone N. ۲۰۰۶, “Fostering international student ...
  • Hassanian SM, Karimi-Moonaghi H , Khazaei M , et all, ۲۰۱۸, ...
  • Johnson V ,۲۰۰۳ , “When we hinder foreign students and ...
  • Nicolescu , L., Popescu , R , Pricopie . ۲۰۰۹; ...
  • Rosenthal DA, Russell J, Thomson G ,۲۰۰۷ , “Social connectedness ...
  • Shafizadeh H ,۱۳۹۲ , “Investigating the most important challenges and ...
  • نمایش کامل مراجع