CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه میزان استفاده از سبک های یادگیری وارک و شیوه حل مساله در دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان

عنوان مقاله: مقایسه میزان استفاده از سبک های یادگیری وارک و شیوه حل مساله در دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-10-3_004
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا مسعودی - عضو هیات علمی، مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
مریم لطیف - دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری اورژانس، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
سمیه مومنیان - دانشجوی دکترای تخصصی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
زینب کریمی - کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
علیرضا شعوری بیدگلی - عضو هیات علمی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
محمد عباسی - عضو هیات علمی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

خلاصه مقاله:
شناسایی سبک های یادگیری و شیوه حل مساله متناسب با استعداد دانشجویان نقش مهمی در یادگیری به فراگیران و نهایتا اعتلای سطح آموزش آن ها ایفا می کند. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه میزان استفاده از سبک های یادگیری وارک و شیوه حل مسئله در دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان بود. این پژوهش به روش توصیفی_تحلیلی بر روی ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۶ صورت گرفت. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسش نامه های سبک حل مسئله کسیدی و لانگ، پرسش نامه سبک یادگیری وارک و اطلاعات فردی بود. داده ها از طریق نرم افزار SPSSv۲۰ تجزیه و تحلیل شد. میانگین سنی دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان به ترتیب ۵/۴ ± ۶۸/۲۳ و ۹۷/۴ ± ۵۲/۲۳ بود. دو گروه از نظر سن (۸۵/۰p=) و جنس (۸۷/۰p=) اختلاف معنادار نداشتند. میانگین معدل در دو گروه استعداد درخشان و سایرین نیز به ترتیب ۹/۰ ± ۵۲/۱۸ و ۱۲/۰ ± ۸۵/۱۶ بود که اختلاف معناداری با یکدیگر داشتند. یافته ها نشان می دهد میانگین سبک حل مسئله در دو حیطه کلی حل مسئله سازنده و غیر سازنده در دو گروه استعداد درخشان (۳۷/۰p=) و سایرین (۲۹/۰p=) با یکدیگر اختلاف معناداری نداشتند. همچنین در سبک یادگیری از میان چهار حیطه یادگیری دیداری، شنیداری، خواندن و مهارت تنها در حیطه خواندن بین دو گروه استعداد درخشان و سایرین اختلاف معناداری وجود داشت (۰۴/۰p=). با تعیین سبک های یادگیری و حل مساله در دانشجویان، می توان کمک شایانی به گروه های آموزشی و اساتید مشاور برای پیشبرد اهداف آموزشی، یادگیری دانشجویان و سایر فعالیت های آن ها نمود.

کلمات کلیدی:
سبک یادگیری, حل مسئله, استعداد درخشان, دانشجو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1225065/