CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اقتصادی آموزش های ترویجی بر وضعیت تولید گندم دوروم در استان خوزستان

عنوان مقاله: تاثیر اقتصادی آموزش های ترویجی بر وضعیت تولید گندم دوروم در استان خوزستان
شناسه ملی مقاله: JR_IAEEJ-17-0_011
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

هرمز اسدی - استادیار پژوهش تحقیقات اقتصاد کشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
مریم محمودی - استادیار پژوهش تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
اکبر مرزوقیان - استادیار پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
اهداف این مطالعه بررسی تاثیر دوره­ های آموزشی بر افزایش عملکرد و درآمد حاصل از کشت گندم دوروم بود که در استان خوزستان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در این مطالعه، بهره­ برداران به دو گروه برخوردار و نابرخوردار از آموزش ­های ترویجی طبقه ­بندی شدند. اندازه نمونه ۱۳۲ بهره ­بردار تعیین شد. به منظور تحلیل توصیفی داده­ ها از شاخص­ های میانگین، انحراف معیار و ضریب همبستگی و به منظور تحلیل استنباطی از آزمون مقایسه میانگین­ ها، رگرسیون لاجیت و تحلیل سودآوری استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه بود.نتایج  نشان داد که در گروه برخوردار میزان مصرف کود پتاس، علف­کش ها و بذر به ترتیب ۹/۲، ۱۵ و ۹/۷ درصد کمتر از گروه عدم برخوردار است. همچنین، میانگین عملکرد و درآمد ناخالص در هکتار در میان کشاورزان برخودار به ترتیب ۹/۹ و ۹/۴ درصد بیشتر از نابرخوردار بود. در نهایت نتایج نشان داد که متغیرهای سن، سطح تحصیلات، سابقه کشت، عملکرد گندم، میزان مالکیت، نوع منبع آب، رقم مورد استفاده و میزان مصرف کود اوره تاثیر مثبتی بر شرکت گندم کاران در کلاس های ترویجی داشته است.

کلمات کلیدی:
کلاس های ترویجی, گندم, سودآوری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1225872/