بررسی سامانه تصفیه فاضلاب به روش بیولاک و ارائه برنامه بهره برداری بر اساس استاندارد ATV آلمان (مطالعه موردی تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,466

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEE05_756

تاریخ نمایه سازی: 2 شهریور 1390

Abstract:

سامانه تصفیه بیولاک برای اولین بار در ایران در تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه اجرا گردید و هم‌اکنون در حال بهره‌برداری می باشد. در ابتدا پس از مطالعه در خصوص این سامانه، نتایج آزمایشات انجام شده در بازه 6 ماهه تابستان و پاییز 89 آنالیز شده و عملکرد سیستم در خصوص حذف آلاینده‌های BOD، COD، TSS، P و N مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به بررسی‌ها مشاهده شد سیستم در خصوص حذف آلاینده‌های BOD، COD و TSS عملکرد بسیار مناسبی داشته است. برای آلاینده BOD متوسط حذف بیش از 96 درصد بوده و مقدار خروجی همواره کمتر از mg/lit 20 بود. در خصوص آلاینده COD میزان حذف همواره بیش از 93 درصد بوده و مقدار در خروجی همواره کمتر از mg/lit 30 مشاهده شد. متوسط حذف برای آلاینده TSS، 93 درصد بوده و مقدار خروجی همواره کمتر از mg/lit 13 بوده است. در خصوص آلاینده P متوسط حذف 72 درصد بوده و مقدار خروجی همواره کمتر از mg/lit 3 بوده است. تنها پارامتری که راندمان حذف آن کمتر از میزان تعیین شده بوده و مقدار آن در خروجی بالاتر از رنج استاندارد می باشد، آمونیاک است. متوسط درصد حذف برای این آلاینده 86 درصد بوده و مقدار آن در پساب خروجی در آبان ماه به mg/lit 7 رسیده است (حداکثر مجاز بر اساس استاندارد ایران و تضمین شده از سوی شرکت سازنده mg/lit 2 است).در ادامه تحقیقات، عملکرد سیستم در بهمن ماه با توجه به بروز مشکل در سیستم دفع لجن، ارزیابی شده و دلایل بروز مشکلات در سیستم ارائه گردید. سپس به منظور ارائه راهکار جهت رسیدن به شرایط مطلوب بهره‌برداری، برنامه پایشی بر اساس استاندارد ATV آلمان و دستورالعمل‌های بهره‌برداری از منابع کاملا معتبر تهیه شده، بر اساس نتایج آزمایشات و پارامترهای بهره‌برداری استفاده شده و راهکارهای مناسب پیشنهاد گردید.

Authors

حسین نعیمی

کارشناس ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه تهران

ناصر مهردادی

دانشیار، دانشکده محیط زیست ، دانشگاه تهران

مینا نایبی شهابی

کارشناس ارشد عمران محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :