CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه میانگین آنتی مولرین هورمون در دو روش لاپاروسکوپی و درمان با کلومیفن سیترات در بیماران با ستدرم پلی کیستیک تخمدان

عنوان مقاله: مقایسه میانگین آنتی مولرین هورمون در دو روش لاپاروسکوپی و درمان با کلومیفن سیترات در بیماران با ستدرم پلی کیستیک تخمدان
شناسه ملی مقاله: JR_SKUMS-18-1_001
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد نوری - Tabriz university of Medical sciences
عصمت آقاداود - Kashan university of medical sciences
لعیا فرزدی - Tabriz university of Medical sciences

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: آنتی مولرین هورمون (AMH) در پاتوژنز سندرم پلی کیستیک تخمدان درگیر می باشد. هدف ما مقایسه میانگین AMH در ۲ روش لاپاروسکوپی و درمان با کلومیفن سیترات جهت سنجش پاسخ تخمدانی بود. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی زنان با سندرم پلی کیستیک تخمدان بدون تخمک گذاری انجام شد. بیماران به ۲ گروه تحت مداوا با روش لاپاروسکوپی (۴۹ نفر) و تحت درمان با کلومیفن سیترات (۲۰ نفر) تقسیم گردیدند. غلظت های پلاسمایی AMH قبل از عمل و یک هفته بعد از آن و همچنین ۳ و ۶ ماه بعد از درمان انداره گیری شد. برای مقایسه میانگین ها در بین گروه ها از آنالیز ANOVA استفاده شد. یافته ها: میزان AMH قبل از مداوا در زنان تحت درمان با لاپاراسکوپی (۱/۴±۱/۶) و کلومیفن سیترات (۲/۳±۷/۵) تفاوت معنی دار نداشت (۰۵/۰P). میزان AMH در بیماران تحت درمان کلومیفن سیترات در این مدت کاهش معنی داری نداشت. نتیجه گیری: درمان لاپاروسکوپی در بیمارانی که سطح AMH آن ها قبل از درمان پایین تر است، موفقیت آمیز می باشد.

کلمات کلیدی:
Key words: Anti-Mullerian Hormone, Laparoscopic, Polycystic ovary syndrome, Clomiphene citrate., واژه های کلیدی: آنتی مولرین هورمون, لاپاروسکوپی, سندرم پلی کیستیک تخمدان, کلومیفن سیترات.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1227188/