CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی هیستوپاتولوژیک تاثیرات حاد نانوذرات نقره برکبد ، کلیه همراه با سلول های خونی طی درمان خوراکی در جنس نر موش سفید آزمایشگاهی ( Mus musculus)

عنوان مقاله: بررسی هیستوپاتولوژیک تاثیرات حاد نانوذرات نقره برکبد ، کلیه همراه با سلول های خونی طی درمان خوراکی در جنس نر موش سفید آزمایشگاهی ( Mus musculus)
شناسه ملی مقاله: JR_SKUMS-17-4_013
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد سعید حیدرنژاد - Shahrekord University, Shahrekord
رویا جعفرزاده - Shahrekord University, Shahrekord
محسن کبیری - Shahrekord University, Shahrekord

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف : امروزه با افزایش استفاده از نانوذرات نقره در محصولات مختلف از جمله محصولات مصرفی و پزشکی، بررسی سمیت نانوذرات نقره، برای امنیت استفاده کنندگان از این محصولات، لازم و ضروری می باشد. بعضی از مطالعات نشان می دهد که کبد و کلیه اندام اصلی برای تجمع و ذخیره این مواد می باشند. این مطالعه با هدف بررسی اثر خوراکی نانوذرات نقره بر بافت کبد ، کلیه و بررسی تغییرات در سلول های خونی در موش سفید آزمایشگاهی طراحی و اجرا شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی، ۴۵ سر موش نر Balb/c) با وزن ۳±۲/۲۴ گرم) به طور تصادفی در ۳ گروه ۱۵ تایی (تیمار۱وتیمار۲ و کنترل) مورد بررسی قرار گرفتند. درمان خوراکی با نانونقره روزانه در گروه تیمار۱ با محلول ppm ۲۰ و برای گروه تیمار۲ با ppm ۵۰ وگروه کنترل با همان مقدار آب مقطر تیمار شد. در روز های ۲و۷و۱۴ نمونه گیری بافت از کبد و کلیه انجام شد. جهت بررسی های بافت شناسی از روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین استفاده شد. یافته ها : آسیب های وارد شده به کبد ، منجر به واکوئله شدن سیتوپلاسم سلول های کبدی همراه با دژنراسیون و نکروز برخی سلول ها و تجمع کانونی سلول های آماسی در کبد همراه با پرخونی می شود. آسیب های وارد شده به کلیه در موش های دریافت کننده ی نانوذرات نقره شامل پرخونی ، حضور سلولهای آماسی، نکروز سلولهای توبولی وگلومرونفریت کلیه می باشد. این یافته هانشان می دهد که استفاده از نانوذرات نقره در دوز بالاتر( ppm ۵۰) باعث افزایش شدت ضایعات در بافت کبد وکلیه می شود. در بررسی شمارش گلبول های قرمز و اندازه گیری هموگلوبین و هماتوکریت تفاوت معنی داری میان گروه تیمار و کنترل مشاهده نشد اما تعداد گلبول های سفید در گروه تیمار (غلظت ppm۵۰ ) نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد(p<۰.۰۵). نتیجه گیری: این آزمایشات نشان داد که کبد و کلیه بافت هدف برای نانوذرات نقره می باشند و استفاده از نانوذرات نقره به صورت خوراکی باعث آسیب بافت کبد و کلیه موش ها می شود. این مطالعه نشان داد که درمان خوراکی نانوذرات نقره باعث تغییرات قابل توجهی بر تعداد گلبول های سفید خون می شوند.

کلمات کلیدی:
Silver nanoparticles, histology, liver tissue, kidney tissue, blood cells, نانوذرات نقره, هیستولوژی, بافت کبد, بافت کلیه, سلول های خون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1227298/