هنجاریابی آزمون آمادگی جسمانی استاندارد کانادایی (CSTF) در دانش آموزان با کم توان ذهنی مقاطع متوسطه اول و متوسطه دوم استان همدان
Publish place: Journal of Sport Physiology، Vol: 11، Issue: 42
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 261
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSP-11-42_006
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1400
Abstract:
هدف این پژوهش، نورم سنجی آمادگی جسمانی دانش آموزان کم توان ذهنی توسط آزمون آمادگی جسمانی استاندارد کانادایی (CSTF) بود؛ براین اساس، ۳۱۴ دانش آموز (۱۱۵ دختر و ۱۹۹ پسر) کم توان ذهنی آموزش پذیر (دامنه بهره هوشی: ۷۰-۵۰، سن: ۵۵/۲ ± ۵۳/۱۸ سال)، ازطریق مدارس استثنایی استان همدان انتخاب شدند. نخست، قد، وزن، و نمایه توده بدنی دانش آموزان سنجیده شدند. سپس، آزمون های میدانی انعطاف پذیری، استقامت و قدرت ماهیچه ای و اکسیژن مصرفی بیشینه (VO۲max)، توسط مجموعه آزمون CSTF برآورد شدند. آمار توصیفی، آزمون آنوای یک سویه و صدک های ۲۰، ۴۰، ۶۰ و ۸۰، برای آنالیز داده ها و تدوین هنجارهای آن استفاده شدند.نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین دختران و پسران در هریک از متغیرهای استقامت عضلانی، قدرت ماهیچه ای و اکسیژن مصرفی بیشینه وجود داشت (۰.۰۵ >P)؛ اما انعطاف پذیری تفاوت معنا داری را نشان نداد (۰.۰۵P >). میانگین و انحراف استاندارد آزمون انعطاف پذیری ۸۹/۹ ± ۸۵/۱۹ (سانتی متر)، شنای سوئدی ۴۸/۸ ± ۸۹/۱۱ (عدد)، درازونشست ۵۴/۹ ± ۲۶/۱۹ (عدد در دقیقه)، قدرت پنجه ۶۴/۵ ± ۷۴/۱۴ (کیلوگرم) و ظرفیت هوازی ۹۷/۵ ± ۵۱/۶۰ (میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه) بود. داده های پژوهش حاضر می توانند برای نمره دهی و درجه بندی دانش آموزان دختر و پسر کم توان ذهنی استان همدان به کار روند.
Keywords:
Authors
حجت اله سیاوشی
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
حمید آقا علی نژاد
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
علی کاشی
استادیار رفتار حرکتی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
محمد علی سمواتی شریف
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
معصومه هلالی زاده
استادیار فیزیولوژی ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :