CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و اولویت بندی عوامل فرهنگی موثر بر ساختارکالبدی شهر با تاکید بر معماری بومی(مطالعه موردی:شهر سراب

عنوان مقاله: شناسایی و اولویت بندی عوامل فرهنگی موثر بر ساختارکالبدی شهر با تاکید بر معماری بومی(مطالعه موردی:شهر سراب
شناسه ملی مقاله: JR_JGSKH-20-59_019
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد گل محمدی - PhD Student in Architecture, Department of Architecture, Khalkhal Branch, Islamic Azad University, Khalkhal, Iran.
محمد عدالت خواه - Assistant Professor of Architecture, Khalkhal Branch, Islamic Azad University, Khalkhal, Iran
اکبر عبداله زاده طرف - Assistant Professor, Faculty of Architecture and Urban Planning, Department of Architecture and Urban Planning, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.

خلاصه مقاله:
عوامل بسیاری از جمله عوامل فرهنگی وجریان ها و مکاتب فکری حاکم و الگوهای شهرنشینی جهان درساختار کالبدی یک شهر تاثیرگذار باشد. ساختار کالبدی شهر برآیند تمام نیروهایی است که باعث به وجود آمدن و شکل گیری یک سکونتگاه می شود و دارای نمود عینی و ذهنی است. رشد و توسعه شهرها، براثر حوادث مختلف در تمام ادوار تاریخی، دارای افول و صعود بوده است. امروزه آگاهی از ساختار کالبدی شهر و دلایلی که در دوره های مختلف بر چگونگی گسترش فضایی آن حاکم بوده، برای کنترل گسترش آن ضرورت دارد و یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در میزان موفقیت برنامه ریزان و طراحان شهری است. این تحقیق با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل فرهنگی موثر بر ساختارکالبدی شهر با تاکید بر معماری بومی نوشته شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی –تحلیلی است. در جهت جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه­ای و میدانی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را کارشناسان و متخصصین  معماری و برنامه ریزی شهری تشکیل می­دادند که حجم نمونه ۳۰ نفر برآورد شد. در جهت دستیابی به اهداف مدنظر در این پژوهش از تکنیک دلفی فازی و مدل BMW استفاده شد. نتایج حاصل از تکنیک دلفی فازی تایید کننده عوامل و زیرعامل­های شناسایی شده بود. نتایج منتج از مدل BMW نشان دهنده آن بود که از بین عوامل شناسایی شده عامل محرمیت با امتیاز نهایی۲۹۸/۰ در رتبه اول، عامل کیفیت امنیت با امتیاز نهایی ۲۷۳/۰ در رتبه دوم، عامل ارتباط با طبیعت و تعاملات اجتماعی با امتیاز نهایی ۲۲۰/۰ در رتبه سوم و عامل سلسله مراتب با امتیاز نهایی ۲۰۹/۰ در رتبه چهارم قرار گرفته است.

کلمات کلیدی:
Culture, Physical Structure, Indigenous Architecture, Shahr Sarab, فرهنگ, ساختارکالبدی, معماری بومی, شهرسراب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1230395/