بررسی نقش عکس های تبلیغاتی بر جذب مخاطب با دیدگاه علوم شناختی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 642

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NSCC01_033

تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1400

Abstract:

رسانه ها با بهره گیری از تصویر در جهت رشد آگاهی عمومی و تبلیغ کالاهای خود گام بر می دارند. بر همین اساس لازم است با شیوه های علمی استفاده از عکس به مثابه یک تصویر تبلیغاتی امکانات آن شامل ترکیب بندی و چیدمان، کار با وسایل نورپردازی و کیفیت رنگ در تاثیرگذاری هرچه بیشتر، آشنا شد تا بتوان به نتیجه مناسبی در زمینه ی تکنیک های عکاسانه برای جذب مخاطب رسید. در این پژوهش با بررسی مطالعات معتبر در زمینه ی عکاسی تبلیغاتی و رویکردهای شناختی مرتبط، تلاش شده است که مروری بر روش ها و ابزارهای مناسب در جهت تاثیرگذاری هرچه بیشتر عکس های تبلیغاتی انجام شود. روش کار: در این پژوهش با جست و جوی کلید واژه های «تبلیغات»، «عکاسی تبلیغاتی»، «بازاریابی عصبی و ردیابی چشمی» در موتورهای جستجو و سایت های معتبر و همچنین با مطالعه ی منابع کتابخانه ای در ارتباط با مورد مطالعه به مقالات، کتاب ها و پایان نامه های کارشناسی ارشد دست یافتیم. نتایج: مطالعات به دست آمده نشان داد که با کمک تکنیک هایی نظیر ردیابی حرکات چشم، بررسی تغییرات امواج مغزی، سنجش متغیرهای توجه و هوشیاری مبتنی بر علوم شناختی، می توان عکاسان تبلیغاتی را قادر ساخت تا به تمایلات مصرف کنندگان و ترجیحات آن ها پی برده و تبلیغات جذاب تری را به بازار ارائه نمایند. مطالعات علوم شناختی نشان داده است هنگامی که تصاویر تبلیغاتی را به مصرف کنندگان نشان می دهند، با استفاده از نتایج اسکن مغزی، فرضیه های متعددی مبنی بر الگوهای ناخودآگاه ذهن مشتریان، شکل می گیرد. در واقع بازاریابی عصبی با ارائه ی پیشنهادات مناسب جهت تولید ایده های خلاق برای ارتقای کیفیت تصاویر تبلیغاتی بر اساس عملکردهای مغز انسان، در زمینه رفتارهای خرید مصرف کننده گام بردارد. بحث: در شرایط کنونی که افراد تمایل بیشتری به مشاهده سریع به جای مطالعه زمان و از سوی دیگر عکس های تبلیغاتی بسیاری با هدف تاثیر بر ذهن ناخودآگاه و تصمیم گیری مشتریان طراحی می گردند، بررسی دقیق تاثیر عکس ها بر عواملی همچون توجه خودآگاه و ناخودآگاهی مخاطبین باید جدی گرفته شود تا با درک دقیق از میزان اثربخشی عکس ها بر ذهن مخاطبین، از هدر رفتن منابع مادی و معنوی سرمایه گذاران جلوگیری می نماید.

Authors

سعیده قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد عکاسی، گروه آموزشی، عکاسی، دانشکده هنر، دانشگاه سوره، تهران، ایران

کامران شریفی

مدرس گروه آموزشی، عکاسی، دانشکده هنر، دانشگاه سوره، تهران، ایران

سحر قنبری

دکترای تخصصی آموزش پزشکی، مربی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی کاردرمانی، دانشکده علوم توان بخشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران