بررسی رابطه بین شیوع ویروس کووید-۱۹ و سکته مغزی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 559

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NSCC01_043

تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1400

Abstract:

هدف: کووید- ۱۹ ویروس جدیدی است که همه گیری آن در مارس ۲۰۲۰ توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شد. براساس آمارهای جهانی بیشترین گروهی که جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند سالمندان بوده اند. از طرفی سکته مغزی یکی از متداول ترین اختلالاتی است که در سالمندان و به دنبال یک آسیب مغزی بروز پیدا می کند و موجب کاهش توانایی تفکر، زوال حافظه، زوال عملکردهای شناختی و مهارت های ارتباطی و اجتماعی می شود و سطح عملکرد افراد را در فعالیت های روزمره به شدت کاهش می دهد. این اختلال به عنوان شایع ترین بیماری همراه با کووید- ۱۹ در متوفیان مبتلا به این ویروس شناخته شده است. از این رو، با توجه به این که یکی از عوارض بیماری کووید- ۱۹ در متوفیان مبتلا به این ویروس شناخته شده است. از این رو، با توجه به این که یکی از عوارض بیماری کووید- ۱۹ سکته مغزی است و از سوی دیگر تاثیری که این بیماری بر مسائل روحی- روانی افراد می گذارد، بر آن شدیم تا در این مطالعه به بررسی رابطه بین شیوع ویروس کووید- ۱۹ و سکته مغزی بپردازیم. روش: پژوهش حاضر از نوع مروری و بر اساس مطالعه مقالات منتشر شده در بین سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ با کلید واژه های کووید- ۱۹، سکته مغزی، مناطق مغزی و مشاورات درمانی در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar ،Pub-Med و Science direct می باشد. تعداد ۲۰ مقاله بر اساس معیارهای ورود استخراج شد که تعداد ۵ مقاله با توجه به معیارهای خروج از مطالعه خارج شد. یافته ها: در سکته مغزی، بسته به نوع و شدت بیماری، مناطق متفاوتی از مغز درگیر می شوند. قسمت های فوقانی و تحتانی لوب های فرونتال، پریتال و اکسیپیال در هر دو نیمکره، تالاموس، هیپوتالاموس، آمیگدال، هیپوکامپ و مناطقی مثل، پریکئونوس، بخش های قدامی یا خلفی سینگئولت، قشر قدامی سینگیولت، سمیلونار فوقانی، اینسولا، کورپوس کالوزوم، هسته های قائده ای و ساختارهای مرتبط به آن مناطقی هستند که ممکن است در انواع مختلف سکته آسیب دیده باشند. از سوی دیگر با توجه به آن که ویروس کووید- ۱۹ باعث آسیب به مناطقی از مغز می شود که احتمال بروز سکته مغزی را افزایش می دهد، بنابراین در اغلب بیماران سالمند مبتلا به کووید- ۱۹، سکته مغزی دیده می شود. بعلاوه اینکه، به دلیل فشارهای روحی- روانی ناشی از قرنطینه خانگی یا بستری در بیمارستان، علائم سکته مغزی در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ تشدید می شود. نتیجه گیری: با توجه به آنکه مناطق مغزی که باعث بروز سکته مغزی می شوند و مناطقی که توسط کووید- ۱۹ تحت تاثیر قرار می گیرند، با یکدیگر هم پوشانی دارند، بنابراین احتمال بروز سکته مغزی در افراد سالمند بیشتر است که به همین دلیل ضروری است تا نسبت به مراقبت از این افراد در برابر ویروس کووید- ۱۹ اقدامات لازم انجام شود و همچنین نیاز است تا مشاورات لازم به اطرافیان بیمارن سالمند مبتلا به این ویروس که دچار سکته مغزی شده اند، جهت اجرای تمرینات درمانی و توجه به مسائل روحی- روانی ارائه شود. علاوه بر این، توصیه می شود که با توجه به شیوع این ویروس، آموزش های لازم پیرامون توان بخشی از راه دور به درمانگران در دستور کار قرار گیرد.

Authors

فاطمه سعادت

دانشجوی کارشناسی، گروه گفتاردرمانی، دانشکده توان بخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

احسان کاویانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گفتاردرمانی، عضو فعال کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده توان بخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز