CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات اجتماعی و پاندومی کرونا در بخش مسافری حمل و نقل ریلی (مطالعه موردی: راه آهن جمهوری اسلامی ایران)

عنوان مقاله: بررسی اثرات اجتماعی و پاندومی کرونا در بخش مسافری حمل و نقل ریلی (مطالعه موردی: راه آهن جمهوری اسلامی ایران)
شناسه ملی مقاله: ICRARE07_039
منتشر شده در هفتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

کوشان کاظمی نایینی - کاررشناس دفتر مهندسی و نظارت تاسیسات زیربنایی ساختمان مرکزی را هآهن ج.ا.ا ایران، تهران، میدان آرژانتین،
مریم پاداشی - کارشناس حوزه معاونت مسافری ساختمان مرکزی را هآهن ج.ا.ا، ایران، تهران، میدان آرژانتین،
علیرضا ماهپور - استادیار دانشگاه شهید بهشتی دانشکده عمران آب و محیط زیست تهران ایران

خلاصه مقاله:
انتشار و یروس کرونا زندگی بشر را به طور قابل ملاحضه ای تحت تاثیر قرار داده است. یکی از مهم ترین بخش های متاثر از گسترش ویروس کووید- ۱۹ در جهان، صنعت حمل و نقل می باشد. بررسی آمارها حاکی از کاهش ۷۱ درصدی تعداد مسافر قطار و خسارت ۱۷۳۶ میلیارد تومانی ناشی از کاهش انجام سفر ریلی در ده ماهه نخست سال ۱۳۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۸ می باشد. با هدف شناسایی عوامل و تاثیر متغیرهای مرتبط با گسترش ویروس کووید- ۱۹ بر حمل و نقلی ریلی ایران، در این مقاله ضمن بررسی اجمالی اثرات این بیماری بر صنعت حمل و نقل در جهان، به بررسی اثرات آن در بخش مسافری قطارهای بین شهری به تفکیک حومه ای و بلند برد پرداخته شده است. این تحقیق بوسیله تحلیل ۳۹۰ پرسشنامه طراحی و توزیع شده در میان افرادی که در طول سال های ۱۳۹۷ یا ۱۳۹۸ (قبل از شیوع ویروس) با قطار سفر کرده اند انجام شده است. نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان می دهد که بین تعداد خودر وی شخصی خانوار ( ۰۱ / ۰< ρ) سطح درآمد مسافر ( ۰.۰۵ > ρ )، داشتن بیماری زمینه ای ( ۰.۰۰۱ > ρ ) ، شناخت صحیح و دقیق از کرونا ( ۰.۰۵ > ρ ) و ایمنی ویروسی سفر ریلی ( ۰.۰۱ > ρ) با، استفاده از قطار، انتخاب سیستم حمل و نقل جایگزین و عدم انجام سفر ریلی در زمان گسترش همه گیری ویروس کووید- ۱۹ تفاوت معناداری وجود دارد.

کلمات کلیدی:
قطار؛ مسافر؛ کرونا؛ راه آهن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1235862/