بررسی تاثیر کاربردهای مختلف ازت بر آیشویی نیترات و عملکرد گندم

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 840

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CAAMSA01_191

تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1390

Abstract:

تحقیقی در مهرماه سال 1386 به منظور بررسی تاثیر کاربردهای مختلف نیتروژن بر عملکرد گندم و آبشویی نیترات درگلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. خاک درون ستونهایی به ارتفاع 50 و قطر 20 سانتی متر ریخته و گیاه گندم در ستونها کشت شد. به منظور جمع آوری زه آب، انتها ی هر ستون با توری پلاستیکی با مش ریز مسدود و ستونها روی چهار پایه نگهداری شدند . در چهار مرحله آب ی اری زه آب خروج ی جمع آوری و میزان کاتیونها، آنیونهاpH و EC اندازه گیری شد. در پایان دوره رشد، گیاه کف بر شده، خاک و گ ی اه مورد تجزیه کامل قرار گرفتند. تیمارها در این طرح شامل 1- تیمارشاهد(بدون دریافت کود)، 2- تیمار کود-آبیاری(کود اوره به صورت محلول در آب). 3- تیمار پخش سطحی(کود اوره بر رو ی سطح خاک پخش شد ). 4- تیمار محلول پاشی( 50 کیلوگرم کود اوره به صورت محلول 2/5% بر روی شاخ و برگ گیاهان و 150 کیلوگرم به صورت کاربرد خاکی). کود اوره استفاده شده 200 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج حاکی از بالاترین عملکرد کاه و دانه در ت یمار کود - آبیاری یود و بالاترین میزان آبشویی نیترات در تیمار پخش سطحی بود . محاسبه بیلان جرمی نیتر وژن نشان داد که در تیمارهای پخش سطحی، کود-آبیاری ، محلول پاشی و شاهد به ترتی ب 16/5 ، 13/5 و 8/4 و 6/5 درصد از نیتروژن کاربردی دچار آبشویی شده است. راندمان مصرف آب در تیمار شاهد کمترین و در تیمار کود-آبیاری بالاترین می زان را نشان داد. با توجه به اینکه بهترین تیمار از نظر حداقل آبشویی نیترات تیمار محلول پاشی میباشد اما بالاترین عملکرد محصول و بالاترین راندمان مصرف آب مربوط به تیمار کود-آبیاری می باشد و از نظر آبشویی نیترات هم اختلاف معن ی داری با روش محلولپاشی ندارد می توان چنین عنوان کرد که روش کود-آبیاری، تیمار برتر در این طرح بوده است.

Authors

مریم شایسته زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مصطفی چرم

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

غلامعباس صیاد

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالامیر معزی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ملکوتی، محمدجعفر.، همائی، مهدی. 1382. حاصلخیزی خاکهای مناطق خشک و ...
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان - خرداد 1390گ ...
  • Gooding, m. J., Davis, W. P., 1992. Foliar urea fertilization ...
  • Thomas, L. Thompson, A., Michael, A. 2000. Development of best ...
  • Vaezi, A. R., Homaee, M., malakouti, M. J., 2993. Effect ...
  • Xiaxon, L., Chunsheng Hue, Delgado, A., 2003. Increased use efficiencies ...
  • نمایش کامل مراجع