اثر سلامت روان بر انتخاب سبک های مقابله ای در والدین دانش آموزان متوسطه دختر در دوران کرونا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 379

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF09_322

تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1400

Abstract:

این پژوهش با هدف بررسی اثر سلامت روان بر انتخاب شیوه های مقابله ای در والدین دانش آموزان متوسطه دختر در دوران کرونا انجام شد. طرح این پژوهش علی مقایسه ای به صورت مقطعی بود. جامعه آماری شامل والدین دانش آموزان دختر دوره دوم دبیرستان های ناحیه ۴ آموزش و پرورش شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و شامل ۱۵۹۹۲ نفر بود. نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای انجام شد. نمونه پژوهش شامل ۲۱۳ نفر بود. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) گلدبرگ (۱۹۷۲) و پرسشنامه رفتارهای مقابله ای (CRI) بیلینگز و موس (۱۹۸۴) بود. تجزیه و تحلیل به کمک آنالیز کوواریانس در سطح ۹۵ درصد و در نرم افزار SPSS انجام شد. سلامت روان بر انتخاب شیوه مقابله اثر دارد. سلامت روان بر مقابله کل و انتخاب های هیجانی ( (p<۰/۰۵ و جسمانی کردن ( (p<۰/۰۱ اثر دارد. به نظر می رسد زمانی که تنش ها و شرایط محیط، سلامت روان را به خطر می اندازد بر انتخاب شیوه های مقابله نیز اثر می گذارد و فردی که در شرایط عادی می تواند به خوبی با بکارگیری راهبرد مناسب با مشکل روبرو شود در این شرایط نیاز به کمک خواهد داشت.

Authors

الهام ایران نژاد

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

علی معصومی

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

منصوره بهرامی پور

استاد یار روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.