مدیریت مصرف آب در جنگل کاری مناطق خشک و نیمه خشک از طریق تعیین نیاز آبی و آستانه تحمل به خشکی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 414

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRRIGATION01_172

تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1400

Abstract:

در مناطق خشک و نیمه خشک، بهبود پوشش گیاهی از طریق جنگلکاری میتواند، ضمن کنترل بیابانزایی و تولید مواد سلولوزی، شرایط را برای بقا و سکونت انسان و همچنین حیات وحش فراهم نماید. در کنار انتخاب گونه مناسب برای جنگلکاری، میبایست به نیازهای بوم شناختی و بوم سازگاری آنها نیز توجه کرد. بسیاری از گونه های جنگلی، میتوانند با سازوکارهای مختلف از جمله بهبود کارایی مصرف آب با خشکی مقابله نمایند. از طرف دیگر توجه به نیاز آبی واقعی این گیاهان و تاثیر تنش خشکی بر رفتار و سازگاری آنها با طبعیت، حائز اهمیت است. از طریق آزمایشهای لایسیمتری و تعیین نیاز آبی تعدادی از گونه های جنگلی از جمله تاغ ( Haloxylon(aphyllum و چند گونه اکالیپتوس E, saligna ,E. microtheca E . sarjentii, E . leucoxyloni, ,Eucalyptus camaldulensis)و(E. floktoya، سازوکارهای سازگاری آنها برای بقا در شرایط خشک مورد توجه قرار گرفت. در میان گونه های ذکرشده تاغ دارای کمترین نیاز آبی و مقاومترین گونه به تنش خشکی بود. این گونه از کارایی مصرف آب بالاتری در مواجه با تنش خشکی نیز برخوردار بود.

Authors

محمدهادی راد

استادیار پژوهشی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.

محمدحسن عصاره

استاد گروه زیست فن آوری موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

محمد خسروشاهی

دانشیار گروه تحقیقات بیابان موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مهدی سلطانی

کارشناس پژوهش بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران