روابط ساختاری انعطاف نا پذیری روان شناختی و ویژگی های سایکوپاتولوژی والدین بر علائم آسم کودکان شهر خرم آباد: نقش میانجی اضطراب کودکان

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 370

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-29-1_003

تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1400

Abstract:

مقدمه: آسم یکی از بیماری های مزمن کودکان است. محیط خانوادگی و اجتماعی موجود می تواند با استعداد ژنتیکی ابتلا به آسم تعامل کند و زمان بروز و شدت نمای بالینی بیماری را تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، بررسی روابط ساختاری انعطاف ناپذیری روان شناختی و ویژگی های سایکوپاتولوژی والدین بر علائم آسم کودکان، با نقش میانجی اضطراب کودکان بوده است. مواد و روش ها: در پژوهشی توصیفی همبستگی، ۲۰۰ نفر از والدین کودکان مبتلا به آسم و کودکانشان که به کلینیک درمانی آسم و آلرژی بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد مراجعه کرده اند، به صورت نمونه گیری در دسترس، انتخاب و از دیدگاه میزان انعطاف نا پذیری روان شناختی و ویژگی های سایکوپاتولوژی والدین، اضطراب کودکان و شدت علائم آسم کودکان ارزیابی شدند. ابزارهای این پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه پذیرش و عمل بوند (AAQ-II)، پرسشنامه اضطراب، افسردگی، استرس DASS-۲۱، پرسشنامه اضطراب کودکان اسپنس نسخه والدین، اسپیرومتری. گفتنی است تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و به وسیله نرم افزار SPSS vol.۲۳ و نرم افزار Amos انجام گردید. یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد که انعطاف ناپذیری روان شناختی والدین با شدت علائم آسم کودکان، بیشترین ضریب مسیر را دارد (=۰.۴۷β). این رابطه مثبت و در سطح P<۰.۰۱ معنادار است. ویژگی های سایکوپاتولوژی والدین بر شدت علائم آسم کودکان، به صورت مثبت P<۰.۰۱ معنادار است (=۰.۲۵β). انعطاف ناپذیری روان شناختی و ویژگی های سایکوپاتولوژی والدین، از طریق اضطراب کودکان، بر علائم آسم کودکان اثر غیرمستقیم دارد. بحث و نتیجه گیری: انعطاف ناپذیری روان شناختی و ویژگی های سایکوپاتولوژی والدین و اضطراب کودکان، بر شدت علائم آسم کودکان موثرند و الگوی مفروض برازش مطلوبی دارد.

Keywords:

Asthma , Parents , Psychological Inflexibility , انعطاف ناپذیری روان شناختی , آسم , والدین

Authors

مهری پروانه

Dept of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran

فاطمه رضایی

Dept of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran

فیروزه غضنفری

Dept of Psychology, Faculty of Literature and Humanities, Lorestan University, Khorramabad, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ۱.Hikichi M, Hashimoto S, Gon Y. Asthma and COPD overlap ...
  • ۱۱.Dudeney J, Sharpe L, Jaffe A, Jones EB, Hunt C. ...
  • ۱۳.Richardson LP, Lozano P, Russo J, Mccauley E, Bush T, ...
  • ۱۹.Nauta MH, Scholing A, Rapee RM, Abbott M, Spence SH, ...
  • ۲۲.Giacco SR, Cappai A, Gambula L, Cabras S, Perra S, ...
  • ۲۷.Yamamoto N, Nagano J. Parental stress and the onset and ...
  • ۲۸.Wood BL, Brown ES, Lehman HK, Khan DA, Lee MJ, ...
  • نمایش کامل مراجع