اثر شوک های سلامت بر مصرف بیمه عمر و رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه
عنوان مقاله: اثر شوک های سلامت بر مصرف بیمه عمر و رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه
شناسه ملی مقاله: JR_JIRC-35-4_001
منتشر شده در در سال 1399
شناسه ملی مقاله: JR_JIRC-35-4_001
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:
میر حسین موسوی - دانشیارگروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهراء تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول).
اوین خضری - دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهراء تهران، تهران، ایران.
خلاصه مقاله:
میر حسین موسوی - دانشیارگروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهراء تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول).
اوین خضری - دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهراء تهران، تهران، ایران.
هدف: شوکهای سلامت دارای هزینههای اقتصادی از جمله افزایش مخارج سلامت به علت بیماریها و کاهش درآمد در اثر کاهش بهرهوری نیروی کار است، افزایش این دو هزینه باعث عدم تقارن اطلاعاتی میشود که به نوبه خود سبب اختلال در مکانیزم طبیعی قیمتها در بازار بیمه و ایجاد اثرات اقتصادی بیشتر میشود. بنابراین، شوکهای سلامت ارتباطات کنشی بین درآمد ملی و بازارهای بیمه ایجاد میکند. از آنجا که که بیمه های عمر از شاخههای مهم و مطرح در صنعت بیمه است، که رشد و توسعه آن میتواند در بهبود و رشد وضعیت اقتصادی کشورها سهم بسزایی داشته باشد، هدف این مطالعه بررسی اثرات شوکهای سلامت بر بازار بیمه و رشد اقتصادی طی دوره زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ است. روش شناسی: به منظور بررسی تاثیر شوکهای سلامت بر مصرف بیمه و رشد اقتصادی، ابتدا شوکهای مثبت و منفی سلامت با استفاده از قاعده مورک استخراج شد و سپس در چارچوب خود رگرسیون برداری دادههای تابلویی (PVAR) اثر آنها بر رشد اقتصادی و مصرف بیمه عمر مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج تابع عکس العمل نشان داد به علت پایین بودن امید زندگی و سطح بهداشت عمومی در کشورهای درحال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، مخارج عمومی از کارایی بالاتری برخوردار است، بنابراین شوک های مثبت سلامت سبب تسریع رشد اقتصادی شده است. همچنین در رابطه با واکنش مصرف بیمه عمر نسبت به شوک های سلامت، هر دلار اضافی مخارج سلامت در کشورهای توسعه یافته، ضعیف تر از کشورهای درحال توسعه بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد بیشتر نوسانات رشد اقتصادی در بلندمدت توسط شوک های منفی سلامت توضیح داده می شود. تجزیه واریانس مصرف بیمه عمر نیز نشان داد بعد از خود متغیر شوک های منفی سلامت، بیشترین توضیح دهندگی را برای نوسانات مصرف بیمه عمر داشتند. نتایج آزمون علیت گرنجری نیز نشان دهنده رابطه علیت از شوک های سلامت به مصرف بیمه عمر و رشد اقتصادی بود. نتیجه گیری: دولت و بیمه ها در ارتقای سلامت و رشد اقتصادی نقش مهم و راهبردی دارند. لذا هرگونه کاهش منابع دولت و بیمه ها، منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم خواهد شد، این در صورتی است که هزینهکرد دولت در حوزه سلامت، بیشترین بهره وری اجتماعی را در پی دارد و علاوه بر کاهش آلام و نگرانی های مردم -به ویژه محرومان - به لحاظ راهبردی نیز رضایت عمومی حداقلی را محقق می نماید. طبقه بندی موضوعی: C۳۳ ,G۲۲ ,O۴۰ ,H۵۱
کلمات کلیدی: مخارج سلامت, رشد اقتصادی, بیمه عمر, Panel VAR
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1241176/